onsdag 29 april 2009

6 gånger uppför

ja så fick det bli. Uppvärmning på grusvägarna via Haghed till Bodarna i Bjurs. Tror jag passerade Lundbergs fäbodar 1 minut snabbare än brukligt. Får köra ett tempo dit någon senare för att få det bekräftat. När jag kommit till Bodarna vände jag om och körde 6 gånger uppför backarna som finns på den vägen när man vänder om och kör mot mot Haghed igen. Lyckades köra all intervallerna relativt jämt - alla intervaller låg inom 10 sekunders differens i tid och pulsen diffade 3-4 slag och höll sig kring 90% av max. Gött mos med andra ord. När den sjätte intervallen var avklarad vinglade jag hemmåt igen.

Där mötte jag Martin som precis kommit från träningstävling på Jungfruberget. På med vatten på spisen - lite pasta med Falukorv satt fint för oss båda. Damerna är i Hedemora där Anna dansar med sin grupp från Dansa i Falun.

Lite plock inför imorgon då jag skjutsar Martin till Kvänum o 1:majloppet.
Bjöd på en beggad Duringaffel också.....men nja jag vet inte....vill ju ha en SID.

Hemåt


Nu sticker jag hem. Lite intervaller skall avverkas i kväll.

onsdag 22 april 2009

Sammanfattning

Ett sammanfattande inlägg för de 2 veckor som gått.

Har varit åter i Svedala nu i nästan en vecka. Lägret på Mallorca var trevligt. dock drabbades jag av magsjuka efter 4 dagar, så jag fick bara 4 bra pass och 4 "rulla med pass". Det kändes riktigt bra på de inledande passen och den känslan skall jag ta med under sommren. Men det viktiga var ju att ungdomarna kunde träna på. Nu blev det en del manfall hos ungdomarna med under tiden, mest pga förkylningar. Men de flesta körda alla sina pass. strongt!
Vädret var inte med oss, även om det var cykelbart alla dagar så hade vi nog alla hoppats på sol och värme. Men vi fick "stå ut" med 10-15 grader, vind och duggregn.

I fredags drog Martin och jag ner till Mjölby. Premiärtävlingar i MTB för Martin stod på programmet. Tyvärr var Marting förkyld och tvingades bryta loppet på lördagen efter 1 varv. Surt - speciellt som det var observationslopp för uttagning till landslagsuppdrag på världscuptävlingarna i Offenburg, Tyskland och Houffalize, Belgien.
Vi åkte hem igen på lördagkvällen.

På söndagen fick bilarna sommarsulor.

Spinning på måndagen - ett bra pass där jag försökte ligga på ordentligt igen. Förbi tröskel och vidare tills det gör ont.

Meckade på ny framväxel, bytte klingor, kedja och kassett, ny sadel på NRS:en igår kväll. Så nu är den raceklar. Är sugen på ny gaffel också, få se hur det blir.
Fick mail om att mitt R-SYS-framhjul skickats, så det kommer nog innan helgen. Blir nog en racer-tur då det skall bli riktigt varmt. Fast man kanske skall prioritera lite skogskörning nu. Billingeracet kommer allt närmare och lite skogsvana måste man ha innan dess.

Det blir Johans 75-minutare ikväll.

lördag 4 april 2009

Yes

Nu väntar 2 veckors semester! Väldigt skönt ska jag säga. Har precis varit på stan och inhandlat det sista inför Mallorcaresan. Lite smörja till kedja.

Kollade kvalet till F1-loppet imorgon - Button tog sin andra raka pole! Strongt! Undrar hur länge det dröjer innan de andra kommer ikapp? Just nu känns det som Honda är överlägsna de övriga.

Nä, nu ska jag ut i solen - bäst att förbränna lite.

torsdag 2 april 2009

Solfaktor

införskaffade lite av den varan på lunchen.
På måndag bär det ju av mot förhoppningsvis soligare och varmare breddgrader. Även att det ser ut att bli hyftat väder här hemma kommande vecka skall det bli riktigt skönt att åka iväg från allt plask och damm. Prognosen för vädret på Mallis kunde kanske varit stabilare men det kunde varit sämre också. Blir det 17-18 grader och sol eller soldis så är det OK. Regn klara vi oss utan.

Ni som följer F1 har noterat att Hamilton blev diskad i premiärloppet. Ny 3:a den ursprunglige 3:an - Trulli, 4:a Glock, båda startade från depå!

Såpa på banan! Skärpning FIA!!
Imorgon startar fria träningen inför loppet i Malaysia.

Spinning i kväll. Kanske det sista för säsongen. När vi kommer hem från Mallis den 16:e så är det väl tort i skogen, eller?