torsdag 30 juli 2009

Sensation

Ja ni som gör annat än cyklar - alltså även följer F1 vet det ju redan. För er andra kan jag berätta att Michael Schumacher gör comeback!
Han ersätter Massa som skadade sig under kvalet helgen som gick. Nypremiär redan om 4 veckor i Valencia.

En mer tråkig nyhet är att BMW beslutat drar sig ur F1 efter denna säsong.

onsdag 29 juli 2009

Ha

Den gick ni nästan på va?!? Mercabuss?!?.
Det är ju så klart en sådan här jag VILL ha!



Sen att jag ringde på en MB Viano, det är en helt annan sak.

Semester

Ja det har nu gått 3 dagar snart av min. Måste säga att jag tar vara på tiden, kliver upp ½7 o pysslar lite.
Igår slipade jag vår trapp inomhus. Vilken uppfinning - eldriven slipmaskin. En sådan med 3kantig skiva med kardborre som man sätter olika grova slippapper på.
Gjort i ett nafs. Sedan lite rengörning. Hallen såg ut som man dansat runt med ett mjölpaket :-).
Lite grundfärg på trappen och lite färg på väggen med. Tog nästan hela dagen detta. Med små trevliga avbrott för lunch o fika.

Upp på Lugnet på kvällen och gled runt lite på SMbanorna - Martin var också där och körde, till skillnad från mig, på i riktigt bra tempo. Mina ben kändes lite tunga efter söndagens snabbdistans, så det blev mest att glida. Klämde iaf dommartornsbacken och Mördarbacken ett par vändor.

Idag upp igen vid ½7. Lämnade tillbaka maskinen på Tidermans och släppte av Martin på stan . Sedan hem o målade 1:a varvet med täckfärg på trappen.

Hittade en bil på Blocket precis när annonsen lades in vid 11-tiden. Jag ringde på den direkt. Lät helt klart intressant även m det var en bit bort - Kungälv. Stämde av med Barbro, ringde Landrins i Avesta för och kolla av lite detaljer - dom kan de här med Mercedes. Fortfarande ok.


Det är en sån här jag vill ha.

3 timmars betänktetid tänkte jag. Kim kom förbi och vi körde igenom SM-Marathon-banan. Ingen höjdare till bana är det i mitt tycke, men vi hade fint väder och jag hade pigga ben.

När jag kom hem efter 3.15 så ringde jag åter till bilfirma för att slå till på bilen - beskedet:SÅLD! Kan förstå det. Rätt pris o fin bil med 1 tidigare ägare sedan ny. Då skall man bara slå till - inte fundera! Typiskt norrländskt!

Så nu sitter jag här lite besviken. Men jag får väl ta o duscha o göra mig fin till "Hunter" kl 21.

fredag 24 juli 2009

Gropen 2


Ledin in action.

Gropen 1


Caroline af Ugglas försöker värma upp oss. Det går så där.

Sista dan

Ja idag är det sista dagen för semestern. Ska bli riktigt skönt. För en gång skull är inte semstern planerad in i minsta detalj utan det blir lite som andan faller på. Skönt det med. Kalendern är ju annars rätt späckad de övriga 46 veckorna man arbetar.

Hämtade min cykel på CykelCentrum igår och var riktigt sugen på att testa den direkt efter jobbet. Var på väg ut men bangade pga regn. Så det blev intervaller inne - igen. Har iof inga problem med det men nog vill man cykla ute på sommaren. Det hade jag ju kunnat ockås men det känns inget vidare att börja i regn. En helt annan sak om det kommer regn när man väl igång....
Nåja.

Ikväll blir det Gropen och Ledin...hoppas jag.

måndag 20 juli 2009

Regn

Ja man undrar hur mycket det finns av den varan.
Idag vräker det ner - igen.
Få bli intervaller innne i kväll om det här håller i dig. Ja så blir det. Jag ska ju lämna cykeln på rep idag. Några lager som jag inte bytte i baksvingen måste bytas men jag överlåter det till expertisen på Cykelcentrum.

Kul att se hur patriotiska lokaltidningarna är nu på morgonen: Emil tog guld!
Och det gjorde han ju i den udda grenen stafett, i den stora tävlingen blev det ju "bara" silver, det kostade på att öpnna hårt. Enligt lite klockningar jag tog så var det ju Palmbergs jämna varvtider loppet igenom och att de andra i täten kroknade som var avgörande snarare än något ryck från Palmberg.

Skall posta iväg mitt 70-300-objektiv till den nye ägaren idag.

onsdag 15 juli 2009

Gubbrull

Rullade runt Runn med Kim i eftermiddags. Fint väder = racer. Vi tog en lung tur i det fina vädret, avnjöt en kaffe i Vika och mellanlandade på Lugnet för att insupa SM-atmosfären lite.
Imorgon är det dax att ta i lite igen. Siktar på lite intervaller på kvällen.

Innan dess hoppas att jag kan komma loss från jobbet och titta på SM-tempoloppen som går imorgon. Men jag sitter ensam på 2 uppdrag nu under semstertiderna så man vet aldrig.

måndag 13 juli 2009

Blött

var det igår.
En av de blötaste tävlingar jag kört. En helt ny upplevelse av banan. Redan upp vid Vidablick där man lämnar parkeringen och åker några hundra meter på ett elljusspår så förstod jag att detta skulle bli en lång dag. Elljusspåret var riktigt vattensjukt och jag försökte ta mig fram på kanterna så gott det gick.
Stigen över hygget efter ca 6 km var som att åka i en bäck.

Jag hade problem med sikten, speciellt i partiet vid Hedsåsen där glasögonen immade igen helt. -Det här blir knepigt, tänkte jag, men som tur var lättade "dimman" och vädret blev bättre och farten högre. Efter det var det bara det normala problemet med vatten och smuts på glasen.

Tappade lite fart mellan Östbjörka o Nittsjö, då gruppen jag åkte med släppte i uppförbacken mot Östbjörka och jag blev ensam. Lite krampkänningar gjorde att jag fick ta det väldigt lungt i sprtprisbacken i Nittjö och asfaltbackarna innan Backa.

Kim skötte langningen till mig och i Backa fick jag min sista flaska. Jag piggnade till igen och resten av loppet kunde jag öka farten igen.

Summasummarum helt ok insats och jag är nöjd - igen rekordtid men det var inte att vänta heller med tanke på förutsättningarna.

Förhoppningsvis kommer någon bild - Kim som langade till mig, fotade också.

Martin fick kliva upp på pallen som missnöjd 3:a. Ryggont hindrade honom från att göra sitt bästa.

Nu dröjer det till Finnmarksturen i slutet av Augusti innan det blir tävling igen. Gott om tid att vässa formen ytterligare alltså - eller helt tappa den....

lördag 11 juli 2009

Inför söndagen


Lite rullning inför Mörksuggan. Svåger Leif och Martin anför.

fredag 10 juli 2009

För blött

Kan det bli det?
Ja, vad Borlängeborna tycker kan man ju bara gissa. En enkel gissning är det. Och jag börjag känna likadant nu.
Mörksuggebanan är ju regntålig och det verkar kunna bli uppehåll imorgon. Men det hjälper nog föga. Lite blött blir det allt på söndag. Inte optimalt som jag hoppats på, alltså. Men det blir lika för alla - utom de som ligger i täten.

Klämde till och beställde ett batterigrepp till kameran igår. Tror det blir lite bättre balans då speciellt med "storzoomen". Tog ett Hähnel med IR, får se hur de funkar, även originalet är ju plastigt så....Nu får jag ju fjärrutlösare med för billigare peng.

Fotoväska spanar jag fortfarande efter och det finns ju en del att välja på. Man vill helst känna o klämma också före köp.

torsdag 9 juli 2009

Glugg



Idag köpte jag en glugg jag länge gått och suktat efter. En snabb 70-200mm telezoom. Inte så diskret i vitt men den är lite mer grå irl. Har inte hunnit testa så mycket ännu men det blir nog till att köpa ett batterigrepp för att få bättre balans och harmoni på hela ekipaget. Och en ny väska, zoomen tar plats.

Bra bilder kommer ju med automatik nu, precis som man blir snabbare när man uppgraderar cykeln. Eller hur?

onsdag 8 juli 2009

Solskenscyklist

Ja, jag vet, jag borde ha varit ute och piskat lite distansmil igår, men jag orkade inte bli blöt, kall och grinig.
Precis när jag var klar att åka öppnade sig himlen och regnat vräkte ner. Drog igång Spotify-listan och körde inne istället. Skulle vilja påstå att jag körde mina 3 timmar på 1.
2*2 + 4*5 minuter blev det med ca 2 min vila mellan. Kändes bra med inte överdrivet mycket syra och bra återhämtning mellan intervallerna. Få se hur det är i verkligheten till helgen, då är det ju Mörksuggejakten.
Så det är bra att det regnar nu. Då blir banan bra. Det får inte vara för torrt i markerna då blir sanden jobbig. Lite regn binder ihop fint. Men på söndag vill jag ha +21 o sol.
Jag siktar som vanligt på att klara 2007 års tid.

Nu blir det vila till lördag då det blir 1-1,5 timme rullning.

måndag 6 juli 2009

Premiär

kan det bli vad det lider på velodrom i Falun.
Idésprutan Björn Stenberg berättade stolt på Dalaradion om sina planer imorse.

Premiär var det för mig att åka SM-banan för XC igår. Martin guidade runt och visade. Pulshöjande bana, 173 höjdmeter på varvet som mäter ca 5,5 km. 20 minutersvallen spräcktes men vi diskuterade ju en del vägval och drack vatten också. Jag klarade en del passager som en del andra cyklister har problem med enligt Martin så det stärkte självförtroendet.

Annars har helgen mest ägnats åt släkt och Annas konfirmation.



En kort fotosession med Martin han vi med igår innan middagen i Sundborn.

fredag 3 juli 2009

Mera racer

Det blev en tur på racer igen igår eftermiddag med Stefan. Vi åkte standardstråket ut mot Hinsnoret-Aspeboda-Ornäs-Torsång-Björkled-Mora by-runt Romme flyget. Sedan vidare mot Mellsta och Leksandsvägen-Stråtenbro-Falun.

Skönt med svalka på racer i värmen, cykelåkning med högsta njutning. Vi körde 8 mil på 2.37, 134 snittpuls hade jag. Kan tänka mig att Stefan låg ytterligare några slag lägre - gammalt italienproffs som han är.

torsdag 2 juli 2009

Förberedelser

Gårdagskvällen gick i förberedelsernas tecken.
En allmän uppstädning av boplatsen har pågått de senaste dygnen.
För någon dag sedan 3 lass till soptippen. Imorse ytterligare ett.
En ny säng tog plats på Martins rum igårkväll och den gamla får bli värme i fjärrvärmeverket.
Jag tvättade 2 bilar, Martin tog den 3:e. 2 cyklar tvagades också.

Vadan detta då? Jo, lite släkt kommer att invadera oss i helgen då Anna konfirmeras. Då gäller ju att allt är skinnande blankt o fint. Vi lever ju liksom många andra efter devisen - mitt hem är min borg.
Nä, skoja bara. Men det förestående arrangemanget har gett oss en anledning att rensa lite här och där i alla fall. Ska bli kul med lite stohej. Presenter till Anna fixade vi på lunchen - Barbro o jag.

En fotosession där M3:an var motivet hans med innan det var dax att stänga portarna o säga nattinatt. Få se om de kommer upp bilder här eller någon annanstans senare.

onsdag 1 juli 2009

Racerrulllning

tog en tur i går eftermiddag på racer med Kim och Stefan. Vi åkte ut mot Hinsnoret-Aspeboda-Ornäs-Torsång-Björkled-Mora by-runt Romme flyget-travbanan-Torsång-Ornäs-Stråtenbro-Falun. Blev knappa 8 mil.
Vi stannade och tog en fika i Torsång när vi passerade 2:a gången där. Vi hade tänkt fika i Gustafs men de har semesterstängt denna vecka.
Det var premiär för mig på nya cykelbanan ända från Stråtenbro och in till Falun.
En racertur när det är som bäst - ca 25 C o vindstilla o sol.