måndag 30 november 2009

Loppis

Tyskligan skall bli färre. Just nu har vi 4 tyskar på gården och det är någon för mycket. Så här till Jul är det ju populärt med loppis. Jag ska inte vara sämre så här är mitt bidrag.

Helgen som försvann

Tjipp. Ny vecka - nya möjligheter.

Helgen försvann utan att jag han vara med käns det som. Väcktes vid 9 på lördag morgonen av telefon. En entusiastisk pensionär från orienteringsklubben i stan var i luren och han ville ha råd om hur ett program jag gjorde för 9 år sedan fungerade! Vi bestämde träff på söndag em för att reda ut bekymren.
Resten av lördagen blev det städning. Avslutade dagen med en Johan Falkfilm. De är riktigt bar tycker jag.

Tänkte komma upp i bra tid på söndagen för att åka till OKQ8 i Hälsinggården och tvätta Audin innan det blir kö. Men icke då - jag sov som en stock till ½10. Så jag tvättade hemma istället vilket iofs funkar helt ok då det är varmgrader. Man får ju behålla bilen ren då också till skillnad från om man skall ta sig hem från Hälsinggården. Även BMW:n fick sig en avsköljning och "vinterhjulen" åkte på den. Har ett par utslitna 17tummare som den får stå på över vintrarna så man slipper "platta" på sommarhjulen. Lite fotande av Audin som skall ut på annons hann jag med innan det började skymma.

Fixade också min 9 år gamla applikation till orienteringsklubben så nu rullar det på ett tag till hoppas jag.

Idag lämnade jag Vianon hos Philipson för att få motorvärmare och lite annat fixat.

CAD Autogarage gjorde ett mycket bra jobb med att dekalstrippa, polera och sätta solfilm förra veckan.

Ingen träning i helgen men ingen ko på isen känns det som, men nästa helg får det allt bli ett distanspass. Tisdag o torsdag blir det spinning iaf.

torsdag 26 november 2009

Kväll

Hemkommen och nyduschad och nyäten efter ett spinningpass på F&S. Dax att hänga upp de dyblöta träningskläderna och inta soffan.
Började dagen med att lämna Vianon hos lokal bilvårdsfirma för att få hjälp med att ta bort reklam och polera lacken. När den ändå är i deras händer får de passa på att rekonda invändigt och sätta film på rutorna som insynsskydd. Skall bli spännande att hämta den imorgon.

onsdag 25 november 2009

1000

1000 timmar träning per år - det är vad som krävs. Minst. Om man skall bli nått. Allt enligt professorn Tonkonogi. Så då vet vi det alla vi som ligger under den dosen.

Bilsport

Det bidde inget av affären med Koenigsegg. Lika bra det om ni frågar mig. Helt olika bussines att tillverka en supersportbil i 5-10 ex om året och att tillverka en svenssonbil. som det heter "bliv vid din läst". Är helt övertygad om att Koenigsegg har större potential som supersportbilsutvecklare än som svenssonbilproducent. Christians entusiasm och entrepenörskap kommer nog bättre till sin rätt i ett lite företag där han kan styra ALLT. Ni såg väl dokumentären om honom härom veckan?

BMW avslutade årets WTCC-säsong med en dubbelseger i årets sista race på stadsbanan i Macau. Det var BMWs sjunde dubbelseger i år. Inför de två avslutande racen behövde Augusto Farfus ta in 13 poäng med totalt 20 poäng att köra om för att bli årets världsmästare.

Farfus inledde med att kvala in på en tredjeplats. Farfus lyckades inte med sin start i racet utan tappade ner till sjätteplats. Några varv senare kunde Farfus passera teamkamraten Jörg Müller och strax därefter tog sig brasilianaren också förbi SEAT:s Tiago Monteiro för fjärdeplatsen. Det stod snart klart att mästerskapschansen var över för Farfus eftersom han hade Gabriele Tarquini framför sig. Farfus och Jörg Müller bestämde sig då för att falla tillbaka till åttonde respektive sjundeplats för att starta längst fram i det andra racet och satsa på märkesmästerskapet.
De startade som etta och tvåa i det andra heatet. Farfus kom iväg bäst från linjen med Jörg Müller tätt bakom sig. De kunde bevaka sin första och andraplats i i mål.
Farfus har alltså flest segrar i årets serie - 6 st - men blir inte världsmästare för det utan slutar som 3:a. Världsmästare blev istället Gabriele Tarquini, SEAT, med blott 3 segrar. Muller slutade total 2:a.

På F1fronten pågår ju lite tester av unga talanger där Nico Rosberg nu är klar för Mercedes GP (fd Brawn GP). Den 1:a december kör juniorerna Alexander Rossi och Esteban Gutierrez tester tillsamman med BMW på Jerezbanan.
Silverstone kämpar för att få behålla sitt race och en del tillverkare bl.a. Renault är oroliga inför framtiden. Button har signat 2-årskontrakt med McLaren och kör tillsammans med Hamilton. Det skall bli spännande att se hur de 2 kan sporra varandra. Kimi står utan styrning nästa år.
Spa-Francorchampsbanan får forsätta arrangera race! Det var ju risk att den anrika banan skulle stängas pga klagomål från grannarna men det verkar ha löst sig och det blir forsatt racing på i mitt tycke den mest spektakulära F1banan.

tisdag 24 november 2009

Dax

Ja, idag är det dax att börja träningen inför nästa säsong. Det är nu 12 dagar sedan jag senast utövade någon träning och abstinensen har börjat ge efter. Då känner jag att det är tid att börja igen. För några år sedan hade jag alltid 1-2 månaders uppehåll under hösten men jag vet inte jag. Inser inte riktigt vitsen med att först sjuka lågt från en hyfsad nivå på sensommaren och få börja om strax före Jul och ägna januari och halva februari till att komma i form igen - samma form som man hade 2 månader sedan. Jag är motiverad så jag kör på. Hoppas dock attdet blir lite kallare så att de blöta grusvägarna torkar upp eller fryser på. Blir det kallt finns också chans att det kommer snö och jag tycker det är kul att köra lite skidor som omväxling.

Jag skall förresten på ett föredrag om Träningsupplägg i morgon på Högskolan Dalarna. Får väl höra då kanske om man är helt ute och cyklar.

Det blir spinning i kväll - ser fram emot det.

måndag 23 november 2009

Cykelmässan


Har inte skrivit någon om mässan med stort M. 2009 års upplaga var helt ok, även om jag kunde konstatera att det var färre utställare i år än tidigare. Det gav dock mer plats i gångarna mellan montrarna och det blev inte lika trångt som tidigare år. Dock saknade jag den spänning och extra uppståndelse som CXtävlingen genom hallen gett tidigare år. Undrar varför man inte arrangerade någon tävling i år.


Kul att se SRAM XX-gruppen live. Kassetten är ju ett stycke fin ingengörskonst - fräst ur ett stycke. Den detalj jag dock fastnade mest för var det hydrauliska reglaget till Rock Shox-gafflarnas remotelockout. Smart! Finns som uppgradering till SID WC-gaffeln. Det blir en sak att kolla upp under vintern.


Prylkollen jag håller på med just nu är att kolla upp priser på kompletta vinterhjul jämfört med att köpa vinterdäck till nuvarande fälg och istället köpa nya sommarfälgar till Vianon. Vilken kombination ger mest pang för pengarna.

Cykelgalan


Som jag skrivit tidigare så skippade jag Galan i år. Tycker den känts lite av repris de senaste gångerna. Så här såg i alla fall årets upplaga ut av passersedeln till partyt. Men det visste ni väl redan.

söndag 22 november 2009

En helt vanlig söndag

Ja verkligen trist väder i dag en riktig novemberdag. Inte ljust på hela dagen känns det som.
Har tvättat och dammsugit ur Vianon och kollat hur man kan möblera om alla stolar i den. / platser varav 5 möblerbara med skenor i golvet och vändbara ger lite kombinationer att testa. Lunch. Julbasar på Söderbaumska där Anna uppträdde med 2 låtar solo. Middag. Lite surf. Lite telefonsamtal. Nu Playa del Sol!

lördag 21 november 2009

Svenska Cykeldagarna

Idag öppnas portarna till svenska cykeldagarna. Jag har vaknat upp på vandrarhemmet nu. Tagit en dusch, bäddat och packat ihop mina pinaler. Kul ord föresten - pinaler.
Snart redo för mässan men först skall jag äta frukost. Vi ses!

fredag 20 november 2009

Pitstop

Har mellanlandat i Huskvarna nu efter att ha hämtat Vianon i Falkenberg.


Så här ser den ut. Reklamen skall väck, även om den är lite frän.

torsdag 19 november 2009

Roadtrip


I kväll efter jobbet beger jag mig söderut med tåg. Slutdestinationen är Falkenberg där jag imorgon förmiddag efter övernattning i Götet skall göra klart en bilaffär och bli med nyare Mercabuss är det tänkt. Vet inte om den blir lika tuff som den på bilden men med samma färg som på bilden och med 17"-hjul och liten sänkning så finns i alla fall potentialen. Tänkte börja lite mjukt med att dekalstrippa den, det sitter nämligen företagsreklam på som skall väck. Sedan på med mörk solfilm på sidorutorna så är man på G. :-)

När jag ändå är där, söder om Vättern, så gör jag en pitstop i Jönköping på fredagkväll och tittar in på Svenska Cykeldagarna en stund på lördag. Tänkte stanna och lyssna på intervjun med Gun-Rita och en hel del cykelgodis förväntar jag mig också hinna dräggla över innan jag åker vidare hem.

tisdag 17 november 2009

Konferens

Huvudstaden idag. Kom hem igår vid 21.00 packa ur och packa nytt inför idag. Ja som alla vet är ju konferens totalt motionshämmande :-(
Fika, sitta still, lucnh, fika, sitta still, middag.
Michelingubben nästa. oj oj oj.

God middag, god under hållning.

Godnatt.

Mer bilder från Allecrossen kommer under veckan. Hoppas jag, om inte all fritid försvinner till bilbyte o resor o kontakter med banken. Jag e ju sugen på en nyare Viano.

måndag 16 november 2009

söndag 15 november 2009

Lützen



Ja så här dramatiskt såg det ut ett tag under CXcupfinalen idag nere i Alingsås. Härlig stämning med rök o granater.

torsdag 12 november 2009

Spartider

Ja ni är säkert alla drabbade av de "dåliga tiderna" på ett eller annat sätt. Just nu väntar jag på "GO" eller "STOP" om jag får åka på en konferens på måndag-tisdag nästa vecka. Min chef måste fråga sin chef som måste fråga ....ja ni fattar.
Blir lite tungjobbat bara och man undrar om de längre upp i hierarkin inte har bättre saker för sig än att bevilja belopp som är fyrsiffriga.

Nåja. Ikväll blir det 75 minuter spinning och därefter direkt tillbaka till jobbet för att rätta till ett problem som konkurrenterna på ett annat IT-företag fixat i en kunds datormiljö. Fint med samarbete IT-företagen emmellan och fixa extra jobb till varandra. ;-)
Nej dom är odugliga, från och med nu får vi hantera allt själva. Det blir nog jobb fram mot midnatt ikväll.

onsdag 4 november 2009

Snö

Jo det snöade lite i dag när jag passerade Ryggen på väg hem från Österfärnebo. Myggfritt där i dag.

Passerade MediaMarkt i Valbo också, en 20meter lång hylla med ca 100 olika vattenkokarmodeller får väl sammanfatta komsumentvalfriheten. Kul att ha sett det ialla fall, men jag föredrar mindre butiker med mer kunnig personal än dessa platser, där främsta säljargumentet är "den här säljer vi mycket av".

Igår såg vi på en Johan Falk-film. Inte så pjåkigt för att vara svenskt. Man hörde och såg alla mest hela tiden. Annars är ju kännetecknet för svensk film att det saknas ljus och man knappt hör vad de säger, nästan hela tiden. För att sedan - i korta sekvenser - braka loss i några rejäla svordommar och något slagsmål i dunklet.

Men det här var helt ok, bra till och med. Kan nog bli så man ser någon ytterligare film i serien.

Satte lite skyddsplast på plastcykeln också igårkväll, så nu är den redo - för sommaren 2010.

måndag 2 november 2009

November

Igår körde jag i Kim ett 3½timmes distanspass. Vi hade träffpunkt vid Bergnils och när Kim dök upp kom han glidande på cykelcross. "Tänkte att det blir jämnare så här", sade han. Det får man väl ta som en komplimang. Jag stod där med 11,5 kgs vinterMTB.

Vi körde på i rätt bra tempo och knaprade ihop 8 mil. Färden gick ut från stan på Runnleden ut till Ornäs sedan vidare mot Olsbacka, därifrån banvallen tills vi kom till Smedsbo och via Kavelmora mot Grycksbo upp mot Haghed-Österå och runt Varpan. En fin grusvägsrunda med några motlut att klämma på lite extra i.

Ikväll har jag kört ett spinningpass - kände så där lagom inspiration innan passet men när det väl kom igång flöt det på riktigt bra och jag är nöjd. Ulrikas peppning och upplägg på passet håller hög klass.

Snart rodelläge och CSI.