söndag 27 februari 2011

Inte igår

Det var inte igår det blev uppdaterat här, men nu sker det igen. Tiden rinner bara iväg så detta har bllivit ner prioriterat. Men nu nalkas våren ;-), och uppdateringarna kommer kanske bli tätare allt eftersom passen ute börjar rulla igång igen. Idag var det dags igen att cykla ute - 20 veckor sedan senast!!
Har ju som ni vet kört spinning under veckorna och skidor på helgerna i vinter. Lika som förra vintern för övrigt. De senaste 2 vintrarna har ju varit riktigt fina och bjudit på perfekta förhållanden för skidåkning. Även om det varit lite kallt stundtals denna vinter. Men jag tar hällre sträng kyla än plask runt nollan - vilket oftast är alternativet. Bäst vore naturligtvis +15 o sol men det är lite för nära polcirkeln för att vi skall kunna räkna med det klimatet.

Detta att inte ha varit ute på 20 veckor ger mig en otrolig längtan och motivation att cykla när det nu "äntligen" är dags igen att byta skidorna mot cykel på helgpassen. Och att skapa sig motivation tror jag är nyckel till att kunna utvecklas. Lite nya prylar eller en resa till varmare klimat kan också fungera som motivationshöjare - iaf för mig. Och eftersom det av olika skäl inte blir någon cykelresa i vår så kompenserar jag med pryalar :-)

Jag har äntligen skaffat en riktig träningscykel - en Monark från Vansbro har nu intagit spinningcykelns plats. Så nu kan jag jämföra mig med och få en uppfattning om allas Wattsiffror på olika bloggar. En dimension extra i träningen helt klart och förhoppningsvis kan detta göra mig starkare och snabbare. Men som vi alla vet handlar det nog inte bara om Watt, när det verkligen gäller. Men lite kul är det att äntligen kunna mäta hur mycket, eller lite, jag orkar.

Avslutar med en bild på mitt sällskap för dagen. Anders, som kämpat på ute hela vintern trots sin komplicerade handleds- och handskada han ådrog sig vid en MTBvurpa i höstas. Strongt!! stark var han idag också eller så var jag svag efter mina 4or på Monarken igår ;-). Kul och ett fint pass fick vi i alla fall.


3 timmar skrapade jag ihop och Anders fick en stund till på klockan eftersom han plockade upp mig i Österå.

Dagens bragdman - Hellner, även om det inte räckte till pallen. Vilken vinnarskalle den killen har.

söndag 13 februari 2011

Solsidan

Fast idag har det varit molningt här i Falun. Igår däremot var vi riktigt på solsidan. Veckorna rullar på i en tidigare inte upplevt takt. Måndag-fredag-måndag käns det som. Nåja angenäma problem..

Har även denna helg (försökt) upprepa förra helgens träningsupplägg med att köra dubbla pass båda dagarna. Körde igång med ett 75 minuters spinningpass på Friskis&Svettis igår. Jag var där lite tidigt så jag fick 15 bonusminuter innan passet startade - tot 1,5 timme. Sedan hem och ombyte till skidkläder. 2 timmar klassiskt på Ängarna i Sundborn tog vid och följdes upp med lite styrka o stretch när jag kom hem. Behöver jag säga att middagen smakade mycket bra. Somnade ovaggad vid 22.

Idag var tanken att köra ett skidpass på förmiddagen och ett cykelpass på em. Men jag avstod det senare. Kände mig sliten, faktiskt :-), så 1 timme klassiskt på Karlsbyhedens skidspår fick vara nog. Lite klent kanske men men...vill inte riskera att bli sjuk heller. Jag är mycket nöjd med mina 2 senaste träningsveckor i alla fall där jag medvetet försökt stressa kroppen lite extra genom att köra 1 extra spinningpass på veckorna samt lite tuffare helger. Dags kanske för en lite lungnare vecka nu.
Hoppas det fina vintervädret håller i sig framöver för det är riktigt roligt att åka skidor på helgerna tycker jag.

Ni missar väl inte 5:e avsnittet ikväll? Imorgon släpps avsnitt 6.

fredag 4 februari 2011

Tiden går fort

 
Snabbast dag 3 och totalt snabbaste varvtid under Valenciaträningarna presterade Kubica.

Det heter ju att "Tiden går fort när man har roligt", och tydligen har jag helskoj eftersom veckorna bara flyger fram. O visst jag skall inte klaga - det är rätt skoj just nu. Lite nya saker på G på jobbet - ny klientplattform för en kund snart klar att rulla ut, ytterligare en kund in i vår Sharepointförvaltningsgrupp i Falun och lite nya produkter i befintliga Sharepointmiljöer. Kul!

I Valencia har försäsongsträningen pågått i dagarna 3. Snabbst 3e: o sista dagen igår var Kubica i den omtalade nya Renault R31 med sina inovativa avgasutsläpp precis framför sidepodsen. Få se om det är det nya svarta denna säsong med kommande regeländringar eller om de får problem med värmen och det blir en flopp.

Träningen rullar på som vanligt med spinningpass på vardagkvällarna och distanspass på helgen. Kommande helg blir inget undantag.

tisdag 1 februari 2011

Februari

Bara drygt 80 dagar efter senaste racet var det så dags igen. F1 drog igång idag med tester i ett soligt Valencia. Red Bull presenterade sin nya RB7 och Vettel var snabbast runt banan, men visade också prov på hög och jämn fart med otaliga varv på tider runt 1:15.8-1:15.9. Alsonso hade lite tekniska problem med sin nya F150 men lyckades ta sig tillbaka till depå. Hulkenberg var näst snabbast följd av Paffet som 3:e snabbast.
11 mars går första racet på Bahrain International Circuit.

 Vettel visade direkt var skåpet skall stå. Med tiden 1:13.769 var han snabbast idag.