torsdag 28 juli 2011

Soligt

Fick sällskap av Stefan Brykt på gårdagens distanspass. Han kör bara smalhjuling i soligt väder så tillfället var helrätt. Vi körde med siktet inställt på Gustafs bröd via Ornäs-Torsång. Vi blev nog båda lite besvikna när vi möttes av ett öde café med en handskriven skylt "Semesterstängt v30".
Vi rullade vidare och angjorde Torsång från väster denna gång. ett kort stopp för en slät kopp kaffe innan vi drog vidare.
De dryga tre timmarna var över i ett nafs - vi hade en hel del att snacka om så tiden bara försvann. Det får bli fler gånger.

På hemmafronten fixas det med bär, sylt , målning och lite rostfix på bilarna.

måndag 25 juli 2011

Sommartider

Inne på 3:e semsterveckan nu. Få se om det blir den sista. Hade planerat för 4 men eftersom inget speciellt är inplanerat så kanske jag spar den sista veckan till ett bättre tillfälle. Har lite funderingar på att åka ner till Köpenhamn och kolla in cykelVM. Då kan några sparade dagar komma väl till pass.

Annars rullar det på med lite av varje här hemma. Gjorde en tur till soptippen i dag, fler än jag hade tydligen samma tanke. Rena Ullaredsyran där.

Träningen har kommit igång igen efter förkylningen kring Mörksuggejakten. Kör på med 3dagars rullande schema; intervaller-distans-vila.
Idag blir det intervaller.

måndag 11 juli 2011

WO

Tyvärr ingen Mörksuggejakt i år för min del. Förkylningen vill inte släppa taget.
Jag var ute och körde ett testpass på lördagen men med en vilopuls 15-20 slag högre än normalt och torr hals och känningar ut mot öronen var väl odsen inte med mig. Pulsen rusade och klent med kräm i benen. Så beslutet var rätt enkelt att ta. Surt men ändå.
Så det blev att följa loppet från åskådarplats - för första gången. Var ju mer jäkt att jaga runt i bil till de olika kontrollerna än att köra loppet! En ny erfarenhet!

fredag 8 juli 2011

Nära nu

Passar på att uppdatera lite så här sista timmen innan semestern. 4 veckor är det tänkt.

Återhämtningen från Eksjö (måndag) gick bra men uppladdningen resten av veckan har gått desto mindre bra. I-landsproblem med halsont de senaste dagarna har gjort att jag fått avstått från mer aktiv cykling. Körde en runda på racer i onsdagskväll för att få veva lite i alla fall. Men det har inte blivit något distanspass och intervaller som tänkt. Lite surt.
Starten på söndag i Rättvik hänger lite löst nu även om det käns som det blivit lite bättre under dagen (eller är det bara önsketänkande)? Få se hur det känns imorgon, då kör jag ett ett "sprättpass" så får jag se hur det blir.
Jag bytte styrlager på TopFuel:en igår så den är fit for fight iaf. I övrigt skall det bli skönt med semester. Inget speciellt inplanerat vilket är sååå skönt.

måndag 4 juli 2011

Ränneslätt

En liten resumé från helgen är väl på sin plats;
Vi - Martin, klubbkamraten Stefan Snell och jag - åkte ner redan på fredagskvällen. Kul med lite nytt sällskap på resan och tiden gick snabbt. Väl framme vid Juventum Logi mottogs vi av en glad herre som visade oss faciliteterna och önskade oss lycka till. Kan verkligen rekommendera boendet.
Lite senare på kvällen ringde Lars Bleckur och meddelade att 9:30 på lördagmorgonen skulle banan rullas lite.

Vi rullade så iväg vid 10-tiden ..Vi körde igenom 1:slingan, delar av XCbanan och vidare bort mot skidstugan där jag, istället för att svänga upp mot de avslutande slingorna, forsatte rakt fram och de återstående 2 km in mot mål.

Lunch, lite cykelvård och fika på Lennarts konditori o lite vila blev eftermiddagens sysslor.
På kvällen käkade vi gemensam middag, tillsamman med hela CRTgänget, på Keskins Restauranger. Rekommenderas!!

Tävlingen då?; Jo jag fick till en hysad start (klart bättre än Lida iaf) och kom med bra i början av loppet. Strax efter XC-banan tappade jag den grupp jag var med i  - då de var piggare och starkare på vägavsnittet bort mot skidstugan. Så jag fick åka ensam knappa milen eller så och tempot och motivationen sviktade lite. Efter sista langningen fick jag upp ångan igen och lyckades öka på farten rätt bra in mot mål. Kom i mål på en 6:e plats bara ca 4minuter långsammare än ifjol då jag gjorde "mitt livs lopp" och hade perfekt timing loppet igenom. Nöjd och tillfreds med att känslan i både ben och sinne gått åt rätt håll sedan Lida.

Stefan och Martin turades om att köra hemåt så jag kunde slöa i passagerarsätet hela vägen hem - lyx.

Nu väntar persedelvård och laddning inför Mörksuggan.