lördag 28 januari 2012

Rossel

Så var det dags då :-(
Klara förkylningstendenser; torr hals, öronvärk och och svettningar. Nåja, i-landsproblem på det stora hela men irriterande i alla fall - såklart.
Får bli Vinterstudion idag - startade redan kl. 9 med X Trial. Riktiga balansmästare det där. Givna vinnare på skidor i ett soligt Östersund.
Nu laddar jag för att kolla in VM cyclocross.

tisdag 24 januari 2012

Vila

Av vila blir man stark - så jag vilar idag. Annars inget nytt under solen. Jo förresten, köpte en Macbook Pro förra veckan. Tyckte det var dags att utforska lite nya marker efter 30 år i PC-Windows-världen. 1982 tror jag det var, så var jag på Sverigepremiärvisningen av Apple Lisa. Lite har det väl hänt sedan dess kan man tro - eller hoppas.
Hittills har jag imponerats av batteritiden och prestandan på den lilla Pro:n. Saknar dock några tangenter, delete, end bl.a. men de kanske dyker upp i form av något kortkommando :-)

måndag 23 januari 2012

Rösta på Öijer

Rapha Festive 500 gick ut på att cykla minst 500 km från 23:e till och med 31:a december.

Dryga 4000 testade och cirka 1000 klarade de. Av dessa är Öijer en av finalisterna man kan rösta på. Öijer fixade inte bara att cykla de 500 km, han tog även en av de finaste bilderna.


Se nu till att röta på/Gilla Öijer här

onsdag 18 januari 2012

Italien 1 o 2

Så då var det bokat o klart! Jag "inleder" säsongen 2012 med ett  - lite sent lagt kanske - träningsläger i Italien mellan 15-25 april. Då blir det racer för hela slanten. Denna resa gör jag tillsammans med ett gäng från Sundsvalls Cyklisterna där Joakim Hallman sty upp med beställningar av flyg, hotell och transfer.
Vi kommer bo i Terni, ca 12 mil norr om Rom. Inte alplandskap direkt men det finns backar där så det räcker. Här passerade tex Giro di Italia 2010 med avslutning upp till Monte Terminillo  - 1668 m.ö.h. Ska bli riktigt kul att cykla på sydligare breddgrader igen. Det blev ingen resa utomlands ifjol så suget är stort.

Även en andra resa till Italien är bokad och klar. Den blir mellan 13:e och 24:e juni. Då med ambitionen att köra ett (eller 2) långlopp i det mer kuperade norra delarna av landet. Skall bli riktigt spännande och kul! Denna resa planerar vi (Anna o Barbro följer med) tillsammans med Mats och Lena Edvardsson.Vi kommer bo här.

söndag 15 januari 2012

Sportsöndag

Blev ju ett fint distanspass idag igen då. kl 9:00 Posten-P. 7 tappra vid start. Jesper Hjotsberg, Lars Bleckur, Joel Håland, Henrik Öijer, Niclas Brus, Martin Eriksson och jag var de tappra. Niclas valde efter en stund att vända eftersom han varit krasslig nyligen. Runt Runn gick dagens rutt med en liten avvikare runt Vikasjön. När vi kom in mot Hosjö vek Lars, Martin och jag in mot stan medans Öijer, Jesper o Joel skarvade vidare ut mot Danholn o Skuggarvet.
Sjäv fick jag i hop 79km; 3:06 i rulltid.

fredag 6 januari 2012

Trettondagen

Årets första distanspass avklarat, idag tillsammans med med stigfinnaren Anders och Martin. Blir lite avis när man läser alla uppdateringar på bloggar och Facebook från dem som befinner sig på Gran Canaria. Sol, kort/kort fina vyer.....Men men det är bara att bita i - trots kyla, is och motvind. Det smid lite planer, i Österå med, på cykling på sydligare breddgrader. Men det dröjer lite till innan detaljerna är på plats. Mer om det i ett senare inlägg.
Nu lite allmänbildning "På spåret!" ;-)

måndag 2 januari 2012

God Fortsättning

Förra året åkte jag skidor den här tiden på året..idag vräker regnet ner som om det vore en sommardag...
Perfekt Monarkväder med andra ord....få se ikväll vad julskinkan o tillbehören gjort med formen då jag grenslar den vita ...;-)


God fortsättning på Er och hoppas att 2012 blir det bästa hittills.