måndag 26 mars 2012

Helgen som gick

På lördagsmorgonen drog vi - Anna, Barbro och jag -  till Katrineholm för att stötta Anna i tävlingspremiären. Med bl.a. Lets Dance-kändisarna Tony Irving och Charlotte Sinclair som domare var det naturligtvis lite extra pirrigt för Anna. Men som de dansade! Hon och hennes danspartner  - Lars-Erik -  sopade golvet och tog hem 1:a pris i sin klass. Vilken tävlingspremiär!!

Vi firade segern med en god pizza innan vi styrde kosan hemåt, där Martin mötte upp med nygratinerad Gino och vaniljglass. Segerns söttma i kvadrat!

Söndagmorgon - Sörbo - träningstävling ala Borlänge Cykelklubb. 15 tappra. Anders Haritz hade lagt en kul bana på ca 4,5 km. Banan hade karaktär Mellsta men också med inslag av mer traditionell stigåka. Vi körde 3 heat med stegrande antal varv. Jobbigt, nyttigt och kul. Riktigt kul!

fredag 23 mars 2012

TGIF

Malaysian Grand Prix går av stapeln i helgen. Mercedes och McLaren är de 4:a snabbaste efter 2:a fria träningen på morgonen idag. Vettel sliter en bit bak på 10:e plats och noterbart är att Lotusföraren Grosjean ligger före honom liksom teamkompisen Webber. Alonso är den klart snabbare i Ferrari-teamet på 6:e tid medans Massa inte riktigt verkar få till det o har bara 16:e bästa tid.
En fri träning återstår innan det är dags för kval imorgon och som sagt race på söndag.
TV10 sänder kvalet imorgon bitti 8:55 och eftersänder tävlingen på söndag 15:45. Viasat Motor gäller om man vill se racet live söndagmorgon 9:30.

Iövrigt rullar träningen på bra med 3 intervallpass/spinning och 2 distanspass i veckan. Så har det sett ut de senaste 2 veckorna. Fick ett fint pass i solen igår på MTB. På vägar. Inte så inspirerande men bra för axeln. Men nu börjar tålamodet tryta vad gäller MTB på väg. Nästa pass får bli racer om det blir ytterligare vägpass. Annars skulle ett MTBpass med inslag av skogsåka sitta fint. Får göra ett försök i helgen o se hur det käns i axeln i skogen.
Har ju ett par nya racerhjul som skall "köras in" innan avfärd mot Italien och Scalen måste övas mer på i skogen för att bli van "hardtailandet" och finjustera lite inställningar. Så känslan i axeln få avgöra. På väg som sagt inga problem längre.

För er i Falutrakten som vill få upp lite flås rekommenderar jag denna TT på söndag. Få se om jag vågar mig dit.

torsdag 15 mars 2012

Snart så...

...är det dags för premiärloppet i 2012 års F1 säsong. Albert Park förvandlas för några dagar till en höghastighetsbana för F1. Mycket slit under kort tid för att fixa det. Första träningspassen går i natt vid 02:30 och imorgonbitt vid 6:30. Spännande att se vilka förändringar som teamet gjort sedan senaste försäsongsträningarna och vilka som fått mer fart i maskinerna. Jag tippar att även Lotus och Mercedes kommer blanda sig i toppositionerna i år tillsammans med dominanterna från ifjol - Ferrari, McLaren och Red Bull.

I övrigt förbättras läget i axeln för var dag som går och idag var det svårt att motstå ett distanspass i solen. Anders och jag stack ut efter lunch. Runn runt blev det med fin motvind från Färnviken och bort till Bomsarvet även om det blev lindrigare när vi passerat Borlänge. Efter att stretat i motvind belönades vi med fin medvind från Bomsarvet in mot Falun den sista 1,5 milen. Dagens data: 3:14h och 81km med 140 (72%) snittpuls. 

måndag 12 mars 2012

Nedräkning

5 veckor kvar nu till Italien. Dålig timing att inte kunna träna som man tänkt då...
Vågade mig inte ut på cyklel i helgen trots strålande väder. Smärtan i axeln i vissa lägen och rörelser är inte att leka med och jag fegade därför ur. Vet inte hur jag skulle reagera på cykeln helt enkelt om jag lyckas träffa en sådan "smärttrigger". Ger axeln några dagars ytterligare vila från riktig cykling.
Det har gått hyfsat att köra spinning och Monark så det blev innecykling för hela slanten förra veckan.

I övrig rätt mycket att stå i på arbetet med övertidsarbete i lördags förmiddag då jag fixade med ett intranet. Ikväll väntar det mera arbete. Arbetsvolymen går ju i vågor så det blir säkert tillfälle att kvittera ut övertidstimmarna vad det lider ;-)

Ikväll drar en ny omgång av Maria Wern igång. Don't miss!

måndag 5 mars 2012

Ska bara.....

Tog en sväng till Jungfruberget igår. Inspirerad av Martins rapport från hans pass i lördags var jag sugen på att känna på sommarcykel och lite skogskörning igen. Och kul var det....Men.


Lyckades med bravaden att ramla - inget märkvärdigt i sig. Det hör ju till MTB att ramla då och då. Lyckades dock slå i vänster axel ordentligt. Inget brutet som tur är. Får hoppas smärtan avtar inom några dagar. Just nu skulle jag gärna ha den i mitella men det rekommenderade inte sjukvården. Eftersom inget är brutet är det viktigare att se till att behålla rörligheten och cirkulationen.

Orsaken till fallet får väl tillskrivas kombinationen "vinter-ringrostighet", allmänt oteknisk förmåga och de nya sportglasögonen.
Jag noterade nämligen på det korta passet igår att marken blir både suddigt och antar en böljande karaktär utanför det smala området med skärpa. Inte optiomalt vid skogskörning. Ska nog ta och testa med ett par icke dubbelslipade insert i X-kross-brillorna. Jag vill gärna kunna använda dem även i skogen då det sitter oerhört skönt och ger bra skydd mot både vind, grenar och smuts.

Ställer in spinningen ikväll och låter axeln vila från belastning. Det får bli lite rörlighetövningar och bålstyrka istället.

fredag 2 mars 2012

Sportlov

Fredag igen. Ojojo vad veckorna rusar på - för man ta som ett tecken på att jag har kul. Tiden går ju bekant snabbt då.
Startade dagen med 45 minuter spinning - fin start på sista arbetsdagen för veckan.

Igår fick jag ett fint pass tillsammans med Anders - det var inte igår vi körde tillsammans - så det var riktigt skoj.
Vi snirklades oss ur stan via lite regementesvägar riktning Uddnäs och tog oss sedan runt Runn via Torstång där vi körde rakt fram och sedan över Dalsjö-Ornäs-Stråtjärn-293:an in mot Falun. Fick ihop 90 km och 3:45h rulltid efter att ha avslutat med 2 soliga varv runt Varpan. 

 Inga idolbilder denna gång - men så här vackert var det vid Torsång igår.