måndag 30 april 2012

Stanstur på Jungfruberget

Skrämde kroppen med några intervaller på Jungfruberget. Första cykelturen efter Italienresan. Lät kroppen vila några extra dagar efter resan då jag fick något skit i halsen de sista dagarna i Italien och inte ville riska något. Glädjande nog så hade man nu röjt upp den stig jag brukar köra intervaller på. Ifjol föll ett träd över den och nu i vinter ytterligare ett över stigen, men som sagt nu är det fritt fram igen. Blir fin fint att klämma intervaller på lunchen där framöver.

Jag tog en sån där Stan's-runda på eftermiddagen -  ni vet första turen med nyStansade hjul. Brukar ju bli en del ofrivilliga stopp för att pumpa de första turerna innan det blir riktigt tätt. Dagens tur var inget undantag i det mönstret men det passade ju bra med intervaller då ;-)

Cykeln verkar sitta ihop också efter monteringen i helgen då jag monterade en XX-grupp på Scott Scalen. Något hekto lättare och lite bättre känsla i reglagen på köpet men framförallt 156Qfaktor vevparti. Jag har vant mig med detta efter att ha kört med det på Treken de senaste 2 säsongerna.

Ikväll blir det traditionsenligt Valborgsfirande nere på byn. Båtrace kl 20:00 följt av brasa med fyrverkeri vid 21:00. Däremellan lekar, sång och vårtal.

torsdag 26 april 2012

Back in business

Så som ni har väntat på något livstecken! Nu kommer det!
Internetanslutningen på hotellet vi bodde på i Italien var inte så snabb och dessutom bara tillgänglig i hotelllobbyn varför uppdateringarna uteblivit.
Jag haft det underbart och har fått lära känna ett gäng trevliga cyklister från Sundsvall på köpet.  

Gänget: Roger o Christer - ett par riktiga hårdingar som gillar att cykla långt - de har båda kört Paris-Brest-Paris. Triatleten Mikael, fd roadracingfantomen Jörgen, motionsfenomenet Leif, Bianchiälskaren Jocke, svåger Leif och undertecknad.

Roger stod för ruttplaneringen och bjöd oss på fina rundor varje dag. Trots lite mediokra väderprognoser som varje dag förkunnade växlande molnighet och regnskurar så klarade vi oss nästan utan regn och fick en hel del sol.

Hotell med fina rum, kontinental frukort (det fanns faktiskt youghurt och flingor, men de fyllda croissanterna var goda de med) och 3:rätters middag - var en perfekt bas. Jag klara klarade konstigt nog denna frossandets vistelse utan att öka i vikt. Var tom smalare i midjan och kunde dra in bältet ytterligare ett hål innan vi åkte hem...lurigt den där Italienska kosten.

Siffermässigt kan man se det så här - lite blandat av långa, korta, platta, branta, snabba o långsama turer.


Från telefonen dessa bilder - kameran ligger hemma.......kommer mera vid ett senare tillfälle.


 Bilen parkerad på Arlanda  - tur man behöll dubbdäcken på. Kändes helt OK att lämna Sverige.

Förvirrade gubbar framme i Rom - med allt bagage.

Framme - vy från hotellet - fick stå ut med den varje morgon.

Italien  - inte bara fina cykelvägar...

On the way home!


fredag 13 april 2012

39

Resultat efter dagens andra fria träning inför Chinese Grand Prix på söndag.

Schumacher snabbast på morgonens fria träning. Gammal är äldst heter det ju. Få se hur långt det räcker i kvalet och under racet. Mercan verkar gå bra rakt fram men hänger inte riktigt med i svängarna. Ferrari har problem  - Alonso först på 10:e och Massa först på 17:e mer än 2 sek efter.

Som kontrast till alla träningstider som redovisas runtom så redovisar jag personlägsta vilopuls - uppmätt sittande. Min vilopuls har legat på runt 42-43 slag/min "så länge jag kan minnas". Igår innan spinningpasset kollade jag pulsen där jag satt och väntade på att få gå in i salen. Pulsen stabiliserade sig på 39. 3-4 slag lägre än tidigare. Vet inte om det är bra eller dåligt. Men kanske har vinterplågorna på Monarken (läs 4:or) gett lite utdelning. Eller så håller gubben på att somna in ;-)
Pulsspannet upp till maxpulsen  - 194 har utökats iaf. Om detta faktum har någon som helst possitiv effekt på cyklandet är en helt annan femma.

Inför Italienresa#1 börjar väl det mesta falla på plats. Packade cykel igår kväll med överinseende av Martin. När cykel och hjul var på plats slängde jag ner lite mat, slangar, kedja, hjälmen och cykelskorna i cykelväskan också. Så kommer den väskan på avvägar nu så står jag utan allt. Smart eller osmart? Kanske tar skor o hjälm i handbagaget ändå...har gjort så tidigare just med ev bagagestrul i åtanke. Fast å andra sidan åker vi direktflyg denna gång så det borde inte vara några bekymmer. Ja, som ni märker har jag lite resfeber...eller egentligen är jag ju bara sådär barnsligt uppspelt inför detta roliga som väntar. Ser verkligen fram emot det här!

 

tisdag 10 april 2012

5

Italienresa #1 närmar sig - bara 5 dagar kvar nu. :-) Packlistan upprättat och lite prylar att fixa inför resan återstår. Och cykeln skall packas förståss. Jag han med ett kort pass på den i helgen, så grejorna verkar funka - innan avfärd ialla fall ;-).

Träningsmängden och även intensiteten fick stryka lita på foten förra veckan då jag hade känningar av förkylning i början av veckan - vilket jag kurerade med besiningslöst intagande av C-vitamin och vitlök. Ville ju inte bli sjuk inför Italienresan. Ett par, tre hårda pass frös inne. Men jag höll mig frisk. En större vinst det  - än förlusten av några  - om än "viktiga"  - pass. Tanken var att köra på rätt hårt förra veckan för att sedan ta det lite lugnare denna vecka inför resan. Men riktigt så blev det nu inte.

Hoppas väderprognosen för vår tid där i Terni förbättras lite, ser inte ut att bli riktigt sådant höjdarväder som man hoppas på. Varmare än hemma lär det bli i vilket fall, men helst vill man ju ha +23 o sol, vindstilla osv. Nu ser det ut mer som regnskurar och ca +15. Nåja skall bli skönt att få lite semester och cykla, snacka cykel och bara vara.