måndag 23 juni 2014

Sommar?!

Så har rubricerat program dragit igång. Säkert finns ett och annat guldkorn för oss alla bland årets talare. Programmet väcker nostalgin till liv, det var nämligen tradition på sommarloven att vi kusiner samlades hos min moster och tog en paus i leken för att lyssna en stund på detta och ta en fika. Kommer inte ihåg vad de var som lockade mest, fikat eller lyssnandet på P1-Sommar. Antar att det var fikat.

lördag 21 juni 2014

Orsabajk'n

Vädret ja. Tror det var 5-6 grader varmt på nyårsdagen om inte minnet sviker. Igår kväll var det samma temperatur. Men ingen snö i alla fall. Men blåsigt. Nåja inget man göra något åt och lika för alla.

Världens godaste tårta hade Barbro fixat som efterrätt till midsommar lunch/middagen...Hemgjord sockerkaksbotten fylld med ett lager med mosade färska jordgubbar och ett lager äkta vaniljkräm. Sedan hela tårtan med ett täcke av grädde och ett lager jordgubbar. Ja ni förstår själva att jag befann mig i himmelriket. Blir chans på repris idag för halva tårtan är kvar.

För andra gången cyklade jag Orsabajk'n igår. Ett kul litet MTB-lopp som startar i natursköna Skattungbyn och med mål i Orsa. 25 km fullfartsrace på gamla körvägar och vindlande singletracks på tallmoarna vid Oreälven.
Nytt för i år var masterstart i några hundra meter. Jag var lite skeptisk till det innan start men faktum var att det flöt på bra och det blev en mindre ryckig start och mindre hets in till första 90-graderssvängen. Bidragande var kanske också att täten tog det rätt så lugnt de första 6-7 kilometrarna.

Loppet är en fin fart- och form-höjare, med 89% av maxpuls i dryga 54 minuter så får både ben och lungor sitt. Preliminära resultatlistan visar en 25:e plats men det saknas åkare i den så vi får se var det slutar. Men hursom i paritet med fjolåret och det var mitt mål. Äntligen ett kvitto på att jag kan gå med de åkare jag tampades med i fjol men inte riktigt förmått följa med på de inledande långloppen i år. Kanske är formen på gång...

torsdag 19 juni 2014

MTB podradio - MTB-podden

Vill tipsa er om en ny pod - MTB-podden. Det är mångsysslaren Per Frost som dragit igång en pod med inriktning på MTB.  Ska bli riktigt kul att följa den. I avsnitt #2 som kom igår intervjuas Falubon och MTBprofilen Fredrik Ericsson. MTBvågen vi upplever nu ger ringar inom olika områden och kanaler. 
Kom nu ihåg var ni läste detta först..;-)

måndag 16 juni 2014

Långloppshelg

Med tre veckors uppehåll i långloppscupen efter Lida Loop så får man fylla helgerna med andra lopp.
Tillbringade några timmar i sadeln i helgen, i lördags tillsammans med ett tjugotal från IK Jarl när vi körde igenom Mörksuggejaktens bana i Rättvik.
Igår bjöd CSK Ludvika in till genomkörning av Finnmarksturens bana i Ludvika. Har ju helt klart sina fördelar att bo central på långloppscupens karta. Fyra av loppen går ju inom mindre än 10 mils avstånd hemifrån.
Idag blir det massage och bålstyrka. Anmälan till Orsabajken skall också fixas.

torsdag 5 juni 2014

30-sekundare och ett podtips

Ojojoj, att 30 sekunder kan vara så jobbigt! Men nu är det gjort - sista hårda passet inför Lida Loop i helgen bjöd på ett gäng intervaller av det svidiga slaget. Nästa värsta smärtan sekunderna efter det att intervallen är över. Då känns det som om benen skall trilla av kroppen. 
Nu blir det vila imorgon och lite rull på banan på lördag. Sen är det bara att hoppas att diamantbenen infinner sig på söndag.

Hittade en i mitt tycke riktigt bra pod för några dagar sedan. 
Så jag slår ett slag för Kristoffer Appelquist och Tobias Wahlqvist's pod "Synfält framåt!". 
Politiska intervjuer, men här ställs frågor till folkvalda som belyser de bakomliggande tankarna och de värderingar som representerar de olika politiska partierna. Befriande fritt från de "sandlådefrågor" och röstfiskande uttryck som TV och radio ger så stort utrymme men som knappast hjälper de som försöker ta ställning. Så här skall politiska åsikter presenteras.
Jag tänker uppmärksamt lyssna på samtliga avsnitt.

onsdag 4 juni 2014

Avpilat och distans


Så då var "min" del av nya Långa Lugnet-banan avpilad. Fixade det i måndags. Blev ett skönt rullpass med många avstigningar. På bilden ser ni pil uppsatt med pappspik. Lite bökigt att både sätt upp och ta ner. Häftklammer är att föredra. Snabbare att både sätta upp och plocka ner.

Igår fick jag ett fint distanspass på alla roliga slingor som finns i omgivningarna. Hade sällskap av Anders - första gången i sommar tror jag. Kul!

Vi började med att rulla igenom Anders' senaste temposlinga - en bra slinga med typisk långlopps-karaktär. Blandat grusvägar-körvägar och singletracks. Vi fortsatte sedan med att köra den slinga som Stefan, Niklas och jag har kört 20-minutersrace på. Därefter tog vi oss till Lugnet och körde ut på 3:e slingan på nya Långa Lugnet banan men skarvade på den med den gamla banans sträckning ut till Sundborn för att avsluta det hela med med slutet på nuvarande 3:e slingan.

söndag 1 juni 2014

Långa Lugnet

På väg ut på 2:a loppen.

Så var långlopp nummer två i cupen avklarat. De yttre förutsättningarna var ok, nattens regn hade upphört och det var uppklarnande väder om än lite kyligt.
Kom i väg hyggligt i början av starten men tappade sedan positioner i varje sväng. Fick nästa stanna för en vurpande cyklist där vägen smalnar av vid busshållplatsen framför Lugnetskolan.
Ingen drömstart men efter det flöt det på bra. Tror de tog det rätt lugnt i täten för fältet var rätt samlat i botten av Högbobacken och var så även långt ut på grusvägarna på övningsområdet.

Loop 2 flöt på utan missöden och med fortsatt bra känsla. När jag passerat varvningen ut på 3:e loopen började tröttheten komma smygande. Lite låg på energi ett tag och det gick sakta. Hade nog fuskat med näringsintaget lite under 2:a loppen och det fick jag börja sota för nu. Tvingades släppa Anders Wessling som jag kommit ikapp lite tidigare.  Surt, men självförvållat. Lyckades peta i mig ett par gel och hålla ihop det hyfsat in mot mål.

Slutade 6:a och jag gläds åt känslan i kroppen som nu tagit ett steg framåt jämfört med Billingen.

Resultatmässigt fick jag en sämre placering än på Billingen, men det är tätt i toppen.
Bara 2:41 fram till pallplats och 2:53 fram till en andra plats efter ointagliga Atle. Så det är helt klart hanterbara avstånd framåt. Kan bli en spännande och tight sommar i gubbklassen det här. Kul!