torsdag 28 oktober 2010

Träskalle

Imorse kände jag det direkt jag när vaknade och det har bara blivit värre under dagen. Halsen. Torr som Sahara. Riktigt river när man sväljer. Kroppstemperauren har svajjat ordentligt också  - ömsom varm ömsom kall. Skallen känns som den skall gå i bitar. Helt enkelt en förkylning på G. Ni vet ju hur sjuka vi män blir vid sådana här tillfällen - dödssjuka.
Stannar hemma imorgon förmiddag och tar det lungt innan det blir dags att dra mot kungliga huvudstaden senare.
Denna helg gör cyclocrossen premiär mitt i Stockholms hjärta - Kungsträdgården. Ska bli häftigt att se cyklisterna kryssa runt på banan som har många kurvor. CRT står för värdskapet på lördag.
På söndag arrangerar CK Valhall en tävling utanför CX-cupen vid Stora Skuggan. Blir en spännande helg med banor på 2 nya platser. Hoppas på lite varmare och torrare väder än förra helgen i Lidköping. Även om jag inte tävlar är det ju trevligare med drägligt väder :-)

Har fått låna en sådan här pjäs - Canon 24-105L IS USM zoomobjektiv  - av en arbetskamrat. Ska bli spännande och kul att få testa det under helgen. Det 70-200 som jag ofta använder på cykeltävlingarna känns ibland lite för långt i brännvidd. Dock är ljusstyrkan bara 4 på 24-105:an så vi få se vad det innebär i praktiken.

Nu hoppar jag i säng.

tisdag 26 oktober 2010

Service


Bilen inlämnad på service idag. Kollade upp lite priser innan för att se hur prisbilden var. Skillnaden var några hundringar mellan de små lokala verkstäderna jämfört med "stora märkesverkstaden".
Valde därför Svalan Bilservice - de vet vad de håller på med och ger mycket bra service. Något som stora märkesverktaden inte gjort sig kända för i de ärenden jag haft med dem. Händer det något akut finns också ½ arbetsstyrkan från Svalan Bilservice där hemma i byn ;-). Jag tror på det småskaliga kvalitetsinriktade i detta läget.

Spinning igår, ett bra pass med runt 80% av maxpuls i snitt och 96% av max som toppnotering. Kanske lite låg blodvolym nu när träningsmängden inte är så hög men det kändes rätt bra i benen. Blir ett pass ikväll igen då det blir 75 minuter intensivpass.

Annonserade ut min vinterhoj igår, få se om någon nappar. Jag är sugen på en lite bättre hardtail som även kan fungera att köra någon tävling på. Trek 9.7/9.8/9.9 eller Scott Scale 30/35 är frågan. Är fruktansvärt nöjd med min Trek Top Fuel och då Treks hardtail har samma geometri så vore en sådan perfekt. Framtiden får utvisa vad et blir. Lite sugen på en Monark 828 Strip också - det har jag tjatat om tidigare. Men det vore kul och intressant att kunna följa kraft/arbete förutom puls.

Mer saker till försäljning är ett par Mavic Aksium Race, Easton EC70 sadelstolpe och kamera.
Maila mig på fisherbike60(a)hotmail.com om det är nått som verkar intressant.

torsdag 21 oktober 2010

Min blå kompis

Min blå kompis.

Bet lite i kinderna i morse med. -8 hade vi på termometern vid frukost. Skrap på bilrutor och motorvärmarsladd är återkommande morgonsysslor nu.
Fina dagar då man borde vara ute istället för inne.

Premiär på Stefan C's intensivpass i tisdags. Ett riktigt bra pass med bra intervallträning i högt tempo. Det blir det återbesök på.
Idag var tanken att köra ett spinningpass igen på F&S men arbetet satte käppar i hjulet för det. så det blev till att grensla den blå kamraten hemma och kör lite intervaller. Har gammal Spotifylista med uppvärmning 3 låtar och sedan varannan låt peppmusik ala hårdrock och varannan låt lugna låtar. Jag körde 6 st pepplåtar innan jag klev av. Snabbt fint pass.
Har packat lite också inför resan ner till Lidköping i helgen där Martin skall köra deltävliningarna 3 o 4 i CX-cupen. vi åker imorgon efter lunch och plockar upp veteranen Janne  i Borlänge.

onsdag 20 oktober 2010

Vintern på G?

Vinterväglag, så vill jag ha det.
 
Ja nu står det inte verkar det som. På väg till jobbet imorse såg jag flera bilar med en hel del snö på. Samma visa varje höst. Alla blir vi lika överaskade av den första kylan och snön. Trots att vi borde veta att det är så här års det händer.
Nåja, ikväll får bil nr 2 vinterhjul på sig. Sen får det snöa och ha sig bäst det vill.
M3:an är ut sista veckan den här säsongen tror jag. Sedan ställer jag av den och stallar in den för vintern.

Träningen går lite på sparlåga nu - det blir ett par spinningpass i veckan och något pass bålstyrka. Helgerna försvinner till supportande och resor till tävlingarna i CXcupen ett tag nu framöver. Kul naturligtvis med mycket far&son-tid och lite minisemesterkänsla varje weekend.
Kommade helg styr vi till Lidköping och nästa helg står Stockholm på tur. Då skall hela familjen med så det blir extra trevligt.

söndag 10 oktober 2010

Höst

Ja nu har den kommit på allvar. Löven står som spön i backen och om någon vecka har naturen förvandlats från eldsprakande färghysteri till ett stilla svartvitt ingenting.
Väcktes vid 8 av väckningssignal från mobilen. Mitt i bästa morgonsömnen. Upp o hoppa!
Hämtade tidning, bredde mackor, micrade gröt och kokade kaffe. Sedan en timmes morgonstund innan jag väckte Martin. Vid ½10 var vi ute, och på ett par timmar krattade vi av 2000 kvadratmeter gräsmatta från ett lager löv. Duktiga grabbar!
In för lunch och kaffe innan det blev ett pass på cykel. Martin vid Lugnet på cross och jag tillsammans med Kim på en distanstur. Vi körde samma slinga som förra helgen fast åt andra hållet. På det sättet lyckades vi få 5 av 7 mil med motvind - kändes det som. Men oj vad vackert det var med alla  färger i solen.


Kim vid utkanterna av Bjursås.

söndag 3 oktober 2010

Cykelhelg

Några timmar har spenderats till sporten under helgen. Betydligt fler som åskådare än utövare skall villigt erkännas.

Inledde med att kolla åp DamElitens VM linje igår morse. Det utveckalde sig till en riktigt spännande uppgörelse där Emma Johansson satt med välplacerad hela vägen in och kunde till slut knipa bronset - lite snoppet kanske då silvret var innom räckhåll. Emma hade dock Vos att tacka för pallplatsen då det var hon som drog upp långspurten som Emma kunde gå med i.

På lördagkväll var det så dags för timrekordförsök i på YA Arenan - Pia Backman och Friedrich Eltester körde. Pia putsade putsade till det med 26 varv - 189 varv lyder det nya rekordet på. Stongt!

Imorse var det dags för HerrElit att göra upp om VM medaljerna och där vann Thor Hushovd. Matti Breschel såg ett tag ut att kunna knipa titeln, men Thor var starkast och kunde vinna klart. Grattis Norge!

Efer att ha beskådat all denna cykling var man ju lite sugen på "the real thing" - att cykla själv. Vid 12 kom Kim förbi och ville ha hjälp med växeljustering på sin "nya" vintercykel. Det visade sig dock att han monterad en inkompatibel lösning  - SRAMreglage med Shimanobakväxel.

Vi stack ut på ett distanspass via Haghed-Bjurs-motSågmyra-Lustebo-Grycksbo-Grälviken-Aspeboda-Olsbacka o hemmåt. Vi skrapade ihop 3 timmar. Så, då var man igång med försäsongsträningen då efter 2 veckor vila. Det skall bli kul. Snart är det sommar igen - eller.....;-)

Blogger har tydleigen lagt ner bilduppladdningen så ni får bilder nån annan gång.