måndag 5 mars 2012

Ska bara.....

Tog en sväng till Jungfruberget igår. Inspirerad av Martins rapport från hans pass i lördags var jag sugen på att känna på sommarcykel och lite skogskörning igen. Och kul var det....Men.


Lyckades med bravaden att ramla - inget märkvärdigt i sig. Det hör ju till MTB att ramla då och då. Lyckades dock slå i vänster axel ordentligt. Inget brutet som tur är. Får hoppas smärtan avtar inom några dagar. Just nu skulle jag gärna ha den i mitella men det rekommenderade inte sjukvården. Eftersom inget är brutet är det viktigare att se till att behålla rörligheten och cirkulationen.

Orsaken till fallet får väl tillskrivas kombinationen "vinter-ringrostighet", allmänt oteknisk förmåga och de nya sportglasögonen.
Jag noterade nämligen på det korta passet igår att marken blir både suddigt och antar en böljande karaktär utanför det smala området med skärpa. Inte optiomalt vid skogskörning. Ska nog ta och testa med ett par icke dubbelslipade insert i X-kross-brillorna. Jag vill gärna kunna använda dem även i skogen då det sitter oerhört skönt och ger bra skydd mot både vind, grenar och smuts.

Ställer in spinningen ikväll och låter axeln vila från belastning. Det får bli lite rörlighetövningar och bålstyrka istället.

Inga kommentarer: