måndag 24 september 2012

MTB i Rörbäcksnäs

Vi hade väl snackat ett tag om detta nu och i helgen blev det av att åka upp till Rörbäcksnäs för att köra MTB-lederna som finns där. Jag var där senast 2008 och körde ett par av lederna som nu har blivit fler och mer utvecklade.

Vi  - Kim och jag - åkte upp på lördagsmorgon. Lämnade ett regnigt Falun och hoppades innerligt att YR:s prognos skulle stämma. Den sade sol i Rörbäcksnäs. Kort stopp för gott fika i Vansbro. Tro det eller ej  - precis när vi rullade in i Rörbäcksnäs tittade solen fram, om än bara för ett kort ögonblick. Regnandet hade avtagit och det duggade nu knappt märkbart. Perfekt!

Vi inhandlade lite proviant på ICA, fixade lunch på Wärdshuset innan vi begav oss ut på cyklarna.

Wow - vilka stigar! Sveriges bästa singletracks? Ja den frågan har ställts förut och kommer säkert ställas igen i kommande nummer av Kadens. Jag är bered att lägga en röst på det i alla fall. Inget tidigare ställe har jag kört har så långa sammanhängande sträckor stig. Mestadels snabbåkta barrbeströdda stigar, men avsnitt med utmaningar i form av sten fanns också. Området bjuder inte på några långa sega uppförsbackar eller dito utförslöpor utan bara några korta "powerbackar". Hur kul som helst! Och jobbigt. Efter 3,5 timmes körning var vi slutkörda. Duschen och ölen satt fint.

Lite senare på lördagskvällen besökte vi ortens samlingsplats - Longhorn  - för att få oss en bit mat. Anspråkslöst matställe med sedvanlig meny innehållande allt från Pytt, lövbit till BBQ burgare. Ja ni fattar. Och en välsorterad bar så klart. Här trivdes byborna och stämningen blev gladare och allt mer högljudd under tiden vi var där.

Rätt tidigt i säng efter lite filmtittande.

Söndag och nya rundor att utforska. Kalugapasset 2 varv blev dagens övning. Det betyder 30km singeltrack! Avrundade denna helg med en fika på Fricks i Rättvik.

Lite bilder ;
Välmärkt

Snabba stigar omgiva av vitmossa.




Wärdshuset

1 kommentar:

Mattias sa...

Jag tyckte också att det var kanonfint.

/Mattias