onsdag 21 oktober 2009

Grattis Button!

Jenson Button blev, precis som jag skrev tidigt här, världsmästare i F1 2009.
En säsong som präglats av spännande kval och race. Inte mindre än 6 olika förare har vunnit race under året. Occh avgörandet kom alltså i helgen som gick då Button knep en 4:e plats och det gör hans 89 poäng ointagliga. Med 5 vinster så får han räknas som en värdig vinnare även om det gått lite knackigt under den andra halvan av säsongen. Närmast bakom räknat i antal vinster är Vettel som också ligger 2: i sammandraget så här lång med en tävling kvar. Dock är han jagad av Barrichello som ligger 2 poäng efter. Men det spelar ingen roll, i F1 finns bara EN mästare och det är den som tar titeln - igen kommer ihåg 2:an eller 3:an.

Spännade att följa nu är övergångarna av förare till de olika teamen samt om det kommer nya team till nästa år.
Kimi får 250 miljoner för att INTE köra Ferrari nästa år (hans kontrakt gäller ju även 2010) och kräver samma belopp i lön för att köra Toyota. Kan man ju förstå, vem kör en japan frivilligt.

Som vanligt kommer nu en period av pajkastning och rykten - spännande att följa och se vad utfallet blir inför nästa säsong. Det snackas ju om en utökning av antal stall också....

Inga kommentarer: