tisdag 18 oktober 2011

Svett o ättika

Knycker rubrikidén från Daniel Eriksson, där han skriver om sanering av skor efter spinningpass.
Spinning är en sport där man blir lika blöt som om man skall ha simmat genom passet. Helt sannslöst vad blöt man blir och pölen på golvet vittnar ju dessutom om att inte alla svettdroppar absorberats av klädseln.
Träningseffekten är ju omdiskuterad med tanke på vätskeförlusten och säkert är ju att man orkar köra hårt längre tid om man kan undvika allt för stor vätskeförlust. Lite effektivare fläktar i spinninglokalen vore en bra investering.
Tillbaka till sanering av kläder/skor. Jag brukar lägga kläderna i blöt i en vatten/ättika lösning före tvätt. På det sättet försvinner svett/amoniakdoften ur kläderna. Den doften har annars en tendens att bli kvar, trots tvätt, och man börjar lukta illa direkt man blir lite varm.
Gårdagens spinningpass gick riktigt bra...nu kan man börja ta i på riktigt. Brukar föröka köra riktigt tungt under december och januari för att förhoppningsvis bli starkare. I fjol höst var jag sjuk gång på gång och missade dessa viktiga träningsmånader vilket satt i en bra bit in på försommaren. Kontinuitet i träningen är ju A och O i konditionsidrott.

Inga kommentarer: