torsdag 22 augusti 2013

Inför Snapphaneturen

Jungfruberget bjuder upp

Denna veckan preppas det inför Snapphaneturen - "Sveriges stigrikaste långlopp".

Loppet körs - efter en startloop på ca 5 km - två varv på en 35 km lång bana. Riktigt kul men jobbig bana då karaktären är mer av ett XC än ett långlopp.

Nu på söndag är det dags för race. SM i Långlopp, eller XCM om man så vill, avgörs samtidigt så  Snapphaneturen tillsammans med avslutande cuptävlingen Bockstensturen i Varberg nästa helg är säsongens höjdpunkter för oss som mest kör långlopp.

Jag hoppas på pigga ben och bra dagar dessa två lopp. Då kan det bli en riktigt kul avslutning på säsongen.

I måndags blev det distans med inslag av backintervall tillsammans med Niklas och Stefan. Riktigt trevligt. Vi körde runt Rogsjön på delar av det som var SM-banan i långlopp när det senast begav sig i dessa trakter. När vi kom ut på RV50 i Toftbyn åkte vi vidare mot Sundborn och den fina backen från Hobborn upp mot Mjölnarbo. Där anslöt vi sedan på röda MTBslingan på Lugnet. En fin tur.

Vägval - välskyltat


Efter vila på tisdag var det så dags för intervaller igår. Korta sådana, så Jungfruberget blev skådeplats denna gång och både hjärna, hjärta och ben var med på noterna. Kul! Kändes bra. Satte ett nytt PB på intervallerna.

Rundade av passet med lite rull runt Varpan

Inga kommentarer: