söndag 7 oktober 2012

3 glada

Hade tillfälle att följa racet imorse - Japans Grand Prix. De 3 på podiet, Vettel, Massa och Kobayashi var nog alla tre väldigt glada i dag. Vettel för att han nu åter igen på alvar kan utmana Alonso om VM-titeln, Massa för sin första podiumplacering sedan slutet 2010 (Korea) och inte minst Kobayashi som gav hemmapubliken det de ville ha.

Även om de sista varven var nagelbitande spännande där Button hetsade just hemmaföraren Kobayashi om tredje platsen så hände nog allt av vikt för racets utveckling redan på det första varvet.

Alonso försvann redan i kurva 1 där han klippte Raikkonens framvinge med punktering och avåkning som följd. I kurva 2 körde Grosjean in i Webber vilket förpassade dem både till kön i fältet. Webber var väl inte alltför glad åt det hela. Safety car kom ut och när fältet sedan släpptes igen skapade Vettel rutinerat stor lucka direkt. En bra helg för Vettel med pole, snabbaste varv & seger.

Tabellen inför de avslutande 5 racen. Alonso o Vettel är väl de som i praktiken kommer göra upp om titeln men med så små marginaler som det ändå är speciellt i starten kan någon DNF av de 2 i ledning öppna upp för bakomvarande.



Anna och jag tog en tur till Avesta och Haglöfs Outlet. Hittade en datorväska för halva priset. Toppade det med en fika  -  kaffe med Apfelstrudel und Vanillesoße.


Middag; lax tillagad på låg värme - 100 grader i ugnen. Klart när laxen når 48 grader. Serverat med ris, salad och romsås. 
Nu är det bara att invänta Barbro & Martin som båda varit bortresta över helgen. Barbro på dop & Martin på deltävlingarna 3&4 i CX-cupen.

2 kommentarer:

Pontus sa...

Vilken mäster kock du är Göran!

Göran Eriksson sa...

Svårt att misslyckas med så bra rådgivare..;-)