fredag 4 januari 2013

Vintersport

Vintersport - bakhjulsdrivet på isbana.

Mycket av den varan nu på TV. Tour de Ski, backhoppning, hockey, skidskytte, alpint - ja listan kan göras lång. För oss som cyklar räknas väl även spinning och TC in som vintersporter? Ovan på bilden ser ni en roligare variant. Var många år sedan man sladdade runt på isbanor nu. På den tiden jag bodde i Strömsund var det ett stående inslag.

Första spinningpasset för året - korta intervaller - genomfördes (som sig bör) med blodsmak i munnen igår kväll. Ingen kanonkänsla i kroppen precis men det spelar mindre roll just nu. Det är ju några månader kvar till barmark...om man säger så.
När jag ändå är inne på ämnet cykel så har jag nu kommit en bra bit in i Bergtagen - boken om fina cykelstigningar i Europa. Intressant läsning med små historiska anekdoter om orterna, miljön runt omkring och cykelprestationer för varje backe. Jag blir riktigt inspirerad! Längtar riktigt mycket till sol & värme faktiskt. Tjusnigen med vintercykling har inte infunnit sig i vinter - ännu i alla fall. Nedräkningen till cykellägret i Italien i april har börjat om man säger så....

Inga kommentarer: