onsdag 5 februari 2014

Söndag i Hoogerheide och Bryssel på en måndag

Söndagen blev ju en upplevelse. Också! Det blev såklart ytterligare en dag runt tävlingsbanan i Hoogerheide. Redan vid 9:30-tiden var vi på plats. U23-klassen med start 11:00 och Herr Elit med start 15:00 avgjordes på en lite mindre lerig och lite torrare bana än på lördagen. Uppehållsväder hela lördagen med ihållande vind hade gjort sitt. Soligt och fint vårväder med ca 10 grader i luften bjöds det på.

Vilken folkfest! 35 000 tjoande, skrikande och sjungande supportrar runt banan. Måste vara underbart att cykla under dessa förhållanden. Inte en meter att vila på. Men kanske också som gjort att köra över sin förmåga - i lagom dos eller alldeles för stor dito.
Svenskfärgerna försvarades med bravur tycker jag. Med startpositioner i de bakre regionerna av startfältet är inga stordåd att förvänta, utan prestationen måste bedömas utifrån utgångsläge. Bra kämpat av alla svenskarna!

Vansinnigt snabbt körs det i täten. Det var imponerande att se live! Svårt att fatta vilken fysik dessa herrar, och även damerna såklart, måste besitta. Mäktigt är ett passande uttryck här. Imponerande var det också att se arrangörens rutin. Märktes att det inte var första gången en tävling arrangerades av den staben.

Måndagen ägnade Barbro och jag till lite turistande i EU-huvudstaden? Bryssel. Vi han väl se de mest kända turistfällorna och även bli trötta i benen denna dag.

Skönt att sitta ner idag kan jag säga efter 4 dagar ståendes och gåendes i 7-8 timmar på raken.

Lite blandade bilder - håll till godo.

Publiken strömmar till - totlat ca 35 000 på söndagen

Det är gult som gäller

Idolfoton efterfrågas

Folkfest

Martin i U23loppet

Oj! Där kom han!




Mange håller undan

Calle är också jagad

Calle hade lite problem med kedjan i början av loppet 


Här rullar det på bra.

Hasse och Robin hade det lugnt i depån.

Nys - här i ledning

Stybar - här som tvåa. Nästa varv var det ombytta roller.

Lars van der Haar trycker watt.

Stjärnorna har sin supporterklubbar - så även Darvell.

Känd grabb.

Inga kommentarer: