tisdag 18 augusti 2009

Affären

mellan Koenigsegg och GM är klar. Men frågan alla ställer sig är: Var finns pengarna?.
Det sknas fortfarande 3 miljarder till köpet och det tordes behövas minst lika mycket för att fortsätta utveckla företaget och komma med nya bilmodeller.
Spännande att se vart det tar vägen, detta projekt.

Rykten gör gällande att förhandlingar sker om att få använda BMW's drivlinor i kommande SAAB-Koenigseggmodeller. Kan som sagt bli riktigt spännande och bra! Just drivlinor är ju det BMW är riktigt riktigt bra på. Andra delar finns det flera som kan bättre, bl.a. Koenigsegg. Chassie från Porsche och bromsar från Brembo sen är ju bilen klar :-).

Annat bilskvaller är att Kimi Raikkonen inte hört av sig till sin teamkamrat Massa, sedan han krachade. Inte så såta vänner, eller?

Renault sparkar sin andreförare Nelson Piquet och tredjeföraren Romain Grosjean får förtroendet istället. Rumain, nu 23, har ju "fostrats" av Renault sedan han var 18 så det är väl dax att han får chans att leverera nu - kanske kan han skrälla lite redan i helgen? Teamet betalade sin bot på 350.000 efter incidenten vid Ungerns GP då hjulet lossnade från Alonsos bil kort efter depåstoppet. Så nu får man delta i Valencia på söndag, så ni inte missar det.

Av Michael Schumacher's återkomst bidde det inget. Nej, det kräver nog sin man att ratta en F1:a, inget man bara hoppar på igen efter nått års uppehåll. Även att man heter Michael Schumacher. Men det hade ju varit bra för showen....:-)

Inga kommentarer: