onsdag 24 april 2013

Italien - de övriga dagarna - ett sammandrag

Som ni kommer ihåg havererade en backväxel under dag 2 och vi tvingades sätta Tony på tåget "hemåt" och vi övriga vände också då vi förlorat tid och fick planera om vår rutt.

Dag 3.
Det hela löstes elegant och snabbt på en av de lokala cykelbutikerna i Terni som ligger knappa milen från vårt hotell i Piediluco.

Vy över Lago di Piediluco med "vårt" hotel nästan mitt i bilden.


Ny växel och kedja monteras på Tonys cykel.

Vi tog en tur upp i Spoletodalen den tredje dagen. Lite flackare och lugnare åkning än de två första dagarna som bjudit på riktiga långbackar och raskt tempo.

Vy över Spoletodalen där vi är på väg norrut.

Pojkarna på rad...

Jörgen

Tony - med nytt drivpaket

Jocke


Dag fyra kände sig de flesta redo för en långtur igen och vi styrde kosan mot Braccianosjön som ligger ett par mil norr om Rom. Blev en fin tur det också till Trevignano Romano som ligger på sjöns östra sida . Dryga 20 mil och 2600 hm blev det innan vi var åter i hotellet.

Alla dessa vägval

Dag fem blev en runda i byarna runt Terni stad. Vi åkte genom byarna Cesi, Castelltodino, Montecastrilli, Amelia och Narni. På väg hemåt fick vi sällskap av en inflyttad ukrainare som glatt guidade oss till flera cykelbutiker i Terni. Alla glada och nöjda.


Det här tvingades vi stå ut med

Nöjd

Vår nyfunne guide i gul/röd dress.

Dag 6 blev en dag till fots och tågs. Vädret såg lite nyckfullt ut med regn och klart kylligare än de tidigare dagarna bjudit på. Lite slitna var vi väl också så beslutet att ta tåget till Rom var lät att ta. 

Bilderna nedan får sammanfatta den dagen; caffe doppio och stadstrafik.





Dag sju en tur ner till staden Rieti med kringliggande byar blev dagens mål. På vägen upp mott Terminillo var det race så vi avstod en tur upp till toppen. Lika bra det för det var kyligt denna dag - bara ca 19-20 mot de 27-30 vi vant oss med tidigare i veckan. :-)


Istället för gravöl sista kvällen - Limoncello - mums!

Sammantaget en mycket trevlig vecka i goda vänners sällskap med många fina minnen att ta med sig hem.

Nu blickar vi fram mot Sardinien som en alternativ destination nästa gång det är dags. Roger kommer att kartlägga förhållandena där på plats i sommar.

Inga kommentarer: