måndag 28 april 2014

Korthelg

Ja en vanlig 2-dagarshelg är inte mycket att hänga i julgranen. Nä, då är fina Påskhelger - föregångna av en veckas cyklande på Mallis, och kommande 1:majhelg bra mycket bättre. Eller hur?

Nåja i-landsproblem så klart. Lördag betydde denna helg bemärkelsedag för Barbro. Firades med presenter, sång och sedan fika på Café Skyttepaviljongen. Därefter blev det en spontantur till Insjön och ett besök på Lundhagsbutiken. Köpte en skön bomullsjacka som jag spanat in, den blir skön vår-sommar-höst.


Trevligt prat med Erika som oturligt bröt foten i höstas. Ännu inte bekymmersfri men vid gott mod.

Kom ut på cykel en sväng innan middag. Snurrade runt på lite stigar på Jungfruberget. Klarade "Stefans backe" utan fotisättning. Tyvärr inga vittnen så ingen kommer tro mig. Blir till att fixa det igen med sällskap :-)

Igår  - tidig morgon. Svängde de nyrakade över sängkanten vid 4:40 för att kolla in världscupen från Australien. Bara nollgradigt då vid femtiden. Frukost och lite tidningsläsning mellan loppen vid 7-tiden.

Lite småpyssel på förmiddagen, städning och vintercykeln fick lite kärlek.

Efter lunchtid hade väl temperaturen stigit så pass att en njutbar distansrunda skulle sitta fint. Tog lite yoghurt och sedan trampade jag iväg. Tänkte kolla in enduroslingan i Skog. Kom väl dit via Hemmingsbo och Källslätten bara för att finna den sönderkörd. Eller använd skulle väl de som farit fram där säga. Hur som helst inte längre särskilt farbar för oss utan motor mellan benen.
 
Körde väl igenom slingan även om den inte längre var lika kul som i höstas. Fortsatte sedan vidare mot Saxlindan-Sågdammen-Solarvet-Sågmyra-Grycksbo-Haghed. Blev en fin runda med vägg-känning. Skönt att nästan kunna vägga sig själv på en 3-timmarsrunda en fin vårdag. Att det var nästan 10 timmar sedan jag åt frukost när jag kom hem var säkert bidragande. Lite yoghurt före avfärd och 2 flaskor vatten var det tydligen inte mycket näring i. Var så där skönt trött resten av dagen. Behöver jag säga att det blev tidigt i säng?

Sovmorgon idag fram till kl 6 - på en måndag -  kändes ju som lyx.

Några foton från igår;


På väg mot Källslätten - notera färgmatchningen cykel, hjul - cykelbyxa, viktigt.

Vi blir bara mer o mer kompis för varje tur #Epic

Enduro, utan motor

Lite utsikt över skogarna

Finfint här uppe vid Skvasselbo

Inga kommentarer: