onsdag 25 november 2009

Bilsport

Det bidde inget av affären med Koenigsegg. Lika bra det om ni frågar mig. Helt olika bussines att tillverka en supersportbil i 5-10 ex om året och att tillverka en svenssonbil. som det heter "bliv vid din läst". Är helt övertygad om att Koenigsegg har större potential som supersportbilsutvecklare än som svenssonbilproducent. Christians entusiasm och entrepenörskap kommer nog bättre till sin rätt i ett lite företag där han kan styra ALLT. Ni såg väl dokumentären om honom härom veckan?

BMW avslutade årets WTCC-säsong med en dubbelseger i årets sista race på stadsbanan i Macau. Det var BMWs sjunde dubbelseger i år. Inför de två avslutande racen behövde Augusto Farfus ta in 13 poäng med totalt 20 poäng att köra om för att bli årets världsmästare.

Farfus inledde med att kvala in på en tredjeplats. Farfus lyckades inte med sin start i racet utan tappade ner till sjätteplats. Några varv senare kunde Farfus passera teamkamraten Jörg Müller och strax därefter tog sig brasilianaren också förbi SEAT:s Tiago Monteiro för fjärdeplatsen. Det stod snart klart att mästerskapschansen var över för Farfus eftersom han hade Gabriele Tarquini framför sig. Farfus och Jörg Müller bestämde sig då för att falla tillbaka till åttonde respektive sjundeplats för att starta längst fram i det andra racet och satsa på märkesmästerskapet.
De startade som etta och tvåa i det andra heatet. Farfus kom iväg bäst från linjen med Jörg Müller tätt bakom sig. De kunde bevaka sin första och andraplats i i mål.
Farfus har alltså flest segrar i årets serie - 6 st - men blir inte världsmästare för det utan slutar som 3:a. Världsmästare blev istället Gabriele Tarquini, SEAT, med blott 3 segrar. Muller slutade total 2:a.

På F1fronten pågår ju lite tester av unga talanger där Nico Rosberg nu är klar för Mercedes GP (fd Brawn GP). Den 1:a december kör juniorerna Alexander Rossi och Esteban Gutierrez tester tillsamman med BMW på Jerezbanan.
Silverstone kämpar för att få behålla sitt race och en del tillverkare bl.a. Renault är oroliga inför framtiden. Button har signat 2-årskontrakt med McLaren och kör tillsammans med Hamilton. Det skall bli spännande att se hur de 2 kan sporra varandra. Kimi står utan styrning nästa år.
Spa-Francorchampsbanan får forsätta arrangera race! Det var ju risk att den anrika banan skulle stängas pga klagomål från grannarna men det verkar ha löst sig och det blir forsatt racing på i mitt tycke den mest spektakulära F1banan.

Inga kommentarer: