fredag 12 juni 2009

SAAB får stjärnstatus?

GRATTIS alla SAABägare. Koenigsegg köper SAAB. Början till slutet eller början på något nytt? Ja det får väl framtiden utvisa.
Möjligen stiger värdet på alla undervärderade SAABar som rullar på vägarna.

Hoppas bara att man tar vara på de duktiga ingenjörernas kunskaper och idéer och inte låter ekonomerna bakom denna affär få för stort inflytande.

För mig är affären svår att förstå, jag menar om det varit tvärtom hade det funnits en poäng förutsatt att SAAB varit ett stort märke. Då hade man precis som tex FIAT kunnat ha ett nichat exclusivt märke att glänsa med jmr FIAT-Ferrrai.
Men Koenigsegg är ju en pojkdröm, om att bygga världens bästa sportbil, som blivit verklighet - en helt annan bussines än att bygga massproducerade svenssonbilar, typ SAAB.

Eller har man ambitionen att göra en resa där SAAB utvecklas från svensson till super? Med mycket ny och inovativ teknik? För det är säkert på det sättet teknikerna på Koenigsegg kan göra sig gällande i konkurrensen.

Spännande blir det i alla fall att följa det som händer och norskarna torde ha tillräckligt med stålar så att Koenigsegg kan forsätta utveckla världens bästa sportbil fast man skall hantera SAAB också.

Inga kommentarer: