lördag 7 augusti 2010

Nostalgidistans

Efter ett  - ja faktiskt bara ett - intervallpass tidigare i veckan stod det distans på schemat idag. Anders ville åka 4½-5 timmar och Stefan Snell villa ha ett distanspass innan Cykelvasan. Så vi var tre tappra som gav oss iväg. Anders är den av oss som oftast har idéer om färdväg men till idag hade jag tänkt ut en tur. Det är det som är bakgrunden till rubriken.
År 2005 på hösten bjöd Öijer in till MTB-tur där han visade fina stigavsnitt. Jag har sedan dess tänkt att jag skulle köra den turen igen då det verkligen fanns en del pärlor värda att köras igen.
Idag - 5 år senare - blev det alltså av. Lite nostalgi alltså. För er som känner till omgivningarna så gick turen förbi dessa hållpunkter ;Kårarvet-Kunterberget-Nybo-Källslätten-Nedre Skog-Saxlindan-Valshed-Kvarberg-Solarvet-Tällberg-Lustebo-Uggelåsen-Grycksbo.
Vid Uggelåsen ovanför Lustebo hade man sabboterat stigen med att göra ett hygge så vi fick ta skogsbilvägen upp mot riksvägen istället. Vid Grycksbo svängde vi upp mot Hadhed-Österå.

Riktigt fint väder och trevligt sällskap gjorde det till en härlig tur. Nästan 8 mil med mycket stig fick vi hop och vi blev ute i 4:40 med ca 4:15 effektiv rulltid. Benen kändes bra idag och det känns som formen är på väg uppåt igen efter en liten svacka efter Mörksuggejakten.

I värmen är det bäst att hålla koll på vätskenivån därför fylls vattenflaskorna vid Källslätten.

Anders o Stefan "in action".

1 kommentar:

Cykelbloggar sa...

Hallå Göran,

Tänkte höra om Du vill att din blogg skall vara med på Cykelbloggar? Om så skicka mig ett mail på cykelbloggar(a)spray.se

Mvh
Fritz / Cykelbloggar