måndag 31 december 2012

Gott Nytt År

Hemma igen efter sedvanlig och traditionsenlig norrlandsturné. Först Jul hos svärmor i Hälsingland och därefter mellandagarna hos mor i Jämtland. Skönt och avslappnande och trevligt.

Sista dagen på året blir en vilodag. Sportsligt sett i alla fall. Fixade vattentillflödet till tvättmaskin som blir igensatt av millimeterstort grus efter en tid. Har också vårdat Golf en stund idag. Fyllt färg i stenskott och där färgen släppt. Vaxat hela bilen. Batteriet på laddning. Så nu skall den väl klara andra halvan av vintern.

Jag satt en lång stund imorse och läste tidning. Eller tidningar. Bayerisches Blatt, Auto Motor & Sport, Falu Kuriren och Svenska Dagbladet. Så det tog en stund kan ni förstå. Skönt med långfrukost ibland.

Har också läst en bok i mellandagarna - "Gustavs grabb" av Leif GW Persson. Riktigt bra bok. En slags självbiografi som avslöjar en hel del för mig okända fakta. En fascinerande person - denne Gustav Willy. Alltid lika kul att se honom på "Veckans brott" och i andra sammanhang. Boken fick jag i julklapp av Anna.

Bergtagen, en annan fin bok, fick jag av Martin. Den blir nästa alster att ge sig i kast med. Kanske läser man inte den på samma sätt - pärm till pärm  - som boken från Anna. Men en riktigt fin bok om legendariska cykelklättringar i Europa är det. Lite mer som en blädderbok eller faktabok.

Bjuder er på en Italienbild, med utsikt över Garadasjön, från en av alla de fina kvällar vi fick där i somras. Nog längtar jag tillbaka allt. Speciellt som det har blivit nu med slaskvädret här.
Det får bli ett återbesök till dessa trakter helt enkelt! Kanske redan 2013. Den som lever får se helt enkelt!


 Gott Nytt År på Er alla!

Inga kommentarer: