tisdag 28 maj 2013

En ny era?

Debaclet om nya däck till F1 är en riktig soppa. Att mitt under pågående säsong ändra på en så vital komponent är tvivelaktigt. Skulle det dessutom gynna just Red Bull skulle trovärdigheten för sporten sjunka drastiskt.

Glädjeämnet i F1-cirkusen får väl istället sägas vara det som presenterades på Norges nationaldag - 17:e maj men sam jag av olika anledningar missat att skriva något om här.

Honda höll presskonferens och meddelade att man går in som motorleverantör till McLaren från och med 2015. En kombo som borde ge sömnlösa nätter för samtliga depåchefer. Eller vad sägs om 44 segrar på knappt 90 starter, fyra förarmästerskap och fyra konstruktörsmästerskap på fem år. Sent 80-tal och i början på 90-talet dominerade dessa.

Ja faktum är att McLaren-Honda är ett av motorsportens mest lyckosamma och framgångsrika samarbeten. En del, eller en hel del av framgångssagan kan säkert tillskrivas det faktum att man hade tillgång 2 av de bästa förarna genom tiderna - Alain Prost och Ayrton Senna. 1988 vann Prost/Senna 15 av den säsongens 16 race! De hade pole 15 gånger.

För ett McLaren med stora problem i år så kommer naturligtvis denna nyhet mycket lägligt. Samarbetet med Honda kommer att ge teamet en bra skjuts i humöret i rätt riktning med framtida säsonger som mål.

Honda kan detta med turbo  - var så säkra. Kan det vara början på en ny McLaren-Honda-era?

Inga kommentarer: