måndag 3 mars 2014

Äntligen måndag

I det trista vintervädret har det här utvecklats till en F1blogg. Ja det är väl så enkelt att det händer mer spännande saker på den fronten just nu än på den egna cykel och träningsfronten - där rullar det på som vanligt nu igen efter min lätta förkylning. Spenderade 4:45 timmar i sadeln igår - fint det.

Lördagen var sista dagen för F1-teamens vintertest. Nu har de dryga veckan på sig för de sista förberedelserna inför säsongspremiären i Melbourne den 14-16 mars.

Testerna har visat att vi går in i en säsong där Red Bull inte längre har övertaget som starkaste team. Nej, Mercedes är det team som har visat sig vara bäst på både fart och även tillförlitlighet, så här långt. Även om de inte varit befriade från problem. Nu senast växellådsproblem.

Gladaste team är nog Williams, även de med Mercedesmotorer, som nu ser ut att vara team #2 tätt följt av Ferrari. Med tanke på att Williams var långt ifrån något toppteam fjol så förstår man deras glädje. Att Ferrari skulle vara bland de främsta är nog ingen förvånad över.
Efter dessa tre team kommer de övriga  Mercedesmotoriserade teamen - McLaren och Force India. Både Hulkenberg och Perez har ju toppat listan över snabba tider.

Teamen med Renaultmotorer - Red Bull, Lotus, Caterham och Toro Rosso får nog vara glada om de fullföljer i premiärloppet tror jag.
Både Mercedes och Williams samlade på sig över 500 mil under de fyra dagarna. Allt medan tex Red Bull bara fick ihop 17 varv sista dagen.....

Ser ut som däcken från Pirelli inte blir den snackis och begränsande faktor som de var fjol. Under testerna har de inte visat tecken på samma snabba nedslitning som var fallet ifjol. Gott så långt.

Lugnt på träningsfronten idag - 30 minuter bålstyrka blir det i eftermiddag innan jag skall ut på lokal för att äta, kanske ta en öl och snacka cykel med Anders och Kim.

Inga kommentarer: