söndag 21 september 2014

Västgötaloppet

Ja, det blev väl en fin avslutning på långloppscupen det där. Västgötaloppet.
Dimman låg tät över Åsunden och Ulricehamn innan start och det var nästan lite höstkänsla med bara dryga tio grader.
Lagom till start kunde man ana att solen skulle komma fram och redan när vi kommit en bit upp i startbacken var det fullt solsken, något som skulle följa oss under resten dagen.

Kom iväg hyfsat i starten men som vanligt tar det några minuter innan kroppen kommer igång, tur då att starten ser ut som i detta loppet med en lång backe i början. Då hinner inte avstånden bli lika stora som när det är mer lättåkt. Kunde plocka placeringar från halva backen upp till toppen.
Hamnade då i en rätt stor grupp åkare. I den gruppen åkte jag sedan mer eller mindre ända in i mål även om gruppen decimerades alltmer under loppets gång. I slutet var vi bara 2-3 stycken från den ursprungliga gruppen kvar, då de flesta släppt men några gått iväg.

Banan blir väl ingen favorit. Grusväg delux, till och med den enda stigen (nästan) hade man grusat. Jag är långt ifrån någon teknisk åkare men lite mer utmanande och underhållande får det allt vara för att jag skall tycka det är kul. Men, men smaken är som baken. Bra pilat var det i alla fall och ett väl genomfört arrangemang, så all heder till arrangören.

Placeringsmässigt rullade jag in på en 4:e plats vilket var lika som jag inledde säsongen med på Billingen. I totalen slutar jag på en sjätteplats. Några "pinnhål" ner jämfört med i fjol, men så har känslan under sommaren inte riktigt varit 100, samtidigt som några yngre pojkar klivit in i klassen. Nöjd på det stora hela ändå och extra kul att få runda av säsongen med god känsla i kroppen.

Lyxade till det och stannade kvar i Ulricehamn till idag. Riktigt skönt att bara kunna ta det lugnt, vila lite, ta några öl och äta en bit god mat under eftermiddagen/kvällen, istället för att hasta hemåt.
Rullade hem mot Falun i morse istället och var hemma vid 12tiden idag.

Inga kommentarer: