söndag 18 april 2010

Aprilväder

Idag under distanspaset som Falu CK arrangerade sken solen och temperaturen var som mest uppe i 13 grader. Riktigt fint var det med vårstämning i luften.
Cyklisterna delades upp i grupper beroende på färdighet/ambition och diciplin. Några körde landsväg och andra körde träningstävling på MTB. Vi var 7 st som drog i väg ut ur stan på MTB med sikte på en 2 timmars distansrunda. Turen gick mot Bjursås via Österå - Haghed. Här var det också riktiga vårgrusvägar med någon centimeter seg toppning. Från Bjurs gick färden hemåt via Lustebo-Grycksbo där Jens svängde av hem.
Vid början av stigningen upp mot fäskoset på Gamla Fruns väg tyckte Öijer att vi all såg lite för pigga ut så han utfärdade ett bergspris i ett försök att få oss att ta i lite mer. Vet inte om de andra tycke priset var klent eller om de redan var trötta för jag fick lucka tidigt i slakmotan och kunde ohotad ta hem priset - en Proteinbar från High5;-)
Efter dryga 2 timmar var vi tillbaka i stan och passet var över. Kim och jag skarvade på ytterligare dryga timmen. Vi ville båda få riktigt trötta ben så vi lekte rommen av oss på spåren och stigarna kring Samueldals golfbana. Det är alltid en chock varje vår när man konstaterar hur mycket jobbigare det är att köra vid sidan om vägen än på den. När jag styrde kosan hemåt var det inte mycket pulver i benen. De molar fortfarande så där gott, ni vet.

Gårdagen har jag inte skrivit om men den bestod av hälften nöje och hälften nytta.
Först F1-kval och ett lungt distanspass på drygt 3 timmar med Anders där vi körde lite stig för första gången denna  säsong. Detta på nöjeskontot.
Därefter trädfällning, biltvätt och lite städning, detta  på nyttokontot. En bra dag helt enkelt.

Efter ett spännande F1-lopp där Safetybilen var ute då och då kunde Button ta hem segern och ta täten i sammandraget. Schumacher får ta sig en funderare - över minuten efter, på 10:e plats, både i racet och totalt.

Inga kommentarer: