torsdag 13 juni 2013

Pannkaksdag

Ny bana nästa år - gissa vilken

Torsdag = pannkaka? Ja, vi får väl se vad som bjuds till middag idag. Till lunch blir det låda med gårdagens middagsrester i. Lax & potatis med hemgjord dillsås.

Såg dokumentären om flygkraschen 2012, där ett norskt Herculesplan störtade på Kebnekaise, igår kväll. Mycket välgjort - gripande och tragiskt - såklart. Sevärt. Missade ni det finns det här en vecka till.

Vädret visar sig idag från sin lite gråa sida med duggregn och grå himmel. Hoppas det blir bättre i morgon då flakåkning och andra trevligheter väntar för studenterna i stan. Sol är ju mer aktivitetsfrämjande än regn. Alla fall när det kommer till studentfirande.

Lite noterat F1-skvaller;
Thailand vill ju vara med i cirkusen och arrangera ett race. Planen var att det skulle ske i Bankok. Men härom dagen trädde en ny lag i kraft som förbjuder motortävlingar i Bankok. Det gör att man nu istället riktar blickarna söderut mot Phuketområdet. Få se om de hinner fixa till säsongen 2015.

Grand Prix of America blir nytt lopp nästa säsong och körs på Port Imperial Street Circuit i Weehawken, New Jersey. Supercoolt med ett "gatrace" i New York tycker jag! Racet var planerat redan för denna säsong men man har tvingats skjuta på premiären till 2014. Spännande!

Hockemheim återkommer 2014 som plats för German GP, man kör ju vart annat år nu tillsammans med Nürburgring.

På samma sätt kommer Spanish GP alternera mellan Circuit de Catalunya och Valencia Street Circuit. Dock är ingen av dessa 2 organisatörer särskilt nöjda med den uppgörelsen så det återstår väl att se om planen håller.

Ett annat nytt lopp 2014 är Russian GP som kommer köras på en bana på gatorna kring olympiabyn Sochi. Coolt!

1 kommentar:

matsed sa...

Tänkte gissa på ny bana till långa lugnet.
Men ser att det är något med bilar som åker fort.
Eller?