tisdag 11 juni 2013

Tribunal


F1-cirkusen rullar vidare. Vettel tog åter en seger i helgen genom att vinna storstilat i Canada. Men även om det var hans första seger på den banan så är det andra händelser som står i centrum.

Mercedes otillåtna däcktest tillsammans med Pirelli är det alla talar om just nu.

Vad det handlar om är alltså att Mercedes under 3 dagar tillsammans med Pirelli testat däck. Det hela skedde 15, 16 och 17 maj på Circuit de Catalunya under pågående säsong och med årets bil(ar). Inte tillåtet enligt reglementet.
Nu har FIA's högsta instans "International Tribunal" fram till 20 juni på sig att höra alla inblandade och fastställa dom.

Den troliga utkomsten är nog att teamet bestraffas i "Constructors Championship", medans förarnas mästerskapstabell lämnas orörd.

Ferraris teamchef Luca di Montezemolo har varit upprörd och av de drivande bakom anklagelserna/anmälningarna mot Mercedes och Pirelli. Men kanske skall han gå försiktigt fram då även "underavdelningen" till Ferrari  - Corse Clienti - visats sig varit delaktiga i däcktesterna. Med en äldre F1-bil visade det sig  - vilket är tillåtet. Så kanske går de ur denna storm med hedern i behåll..
Fortsättning lär följa  - 20 juni faller domen.




Inga kommentarer: