torsdag 4 juli 2013

Inför Mörksuggejakten

Sommarvecka utan semester. Ja det har ju varit fint väder och varmt i början av veckan. Trevligt!

Veckan har hittills bjudit på 2 pass på cykeln. I måndagskväll blev det ett rull/distanspass med Niklas runt Runn och Vikasjön. Lugnt o fint "dagen-efter-racepass". En fin sommarkväll.

Tisdagskvällen tillbringades i Dalhalla för att bevittna och närvara på TOTO-konsert. Nostalgi-afton alltså. För oss som växte upp med denna musik så var det naturligtvis en höjdarkväll. Medelåldern på publiken var i de egna trakterna  - så klart. Men det var kul att se ungdomarna som satt bredvid oss digga och njuta.

Igår avverkades andra passet på cykel - ett riktigt trevligt och bra pass tillsammans med Stefan och Niklas.

Vi inledde med tempo runt milspåret på Lugnet. En riktigt jobbig historia. Vi startade i samlad trupp. Efter någon kilometer tvingades Niklas släppa. Jag och Stefan trummade vidare. Vi passerade 305:an, fortfarande samlade. Tappade sedan ca 25 sekunder ner till Lugnet då jag tyckte det kändes lite lite luft i bakdäcket ocg safade lite samt att jag inte tog några kurvor optimalt.

Jag fick vända ut och in på lungorna ordentligt under den intervallen. Prologhosta delux ett bra tag efter målgång. Gött mos! Stefan fick personbästa på 19:45, så att vara två jämna som stressar varandra ger riktigt bra intervallträning.

Efter lite rull tog vi oss sedan an Högbobacken förbi Järlindskiosken upp till Kårestugan. Fick bita i ordentligt men skam den som ger sig och i sista knäppan upp till stugan fick Stefan ge sig och jag var först upp ;-) Vi avslutade sedan passet med ett varv runt Varpan.
Ytterligare lite nedvarvning fick jag genom 1 timmes vandring med gräsklipparen.

Mörksuggan står för dörren med lite ny bansträcking på slutet. Synd att behöva ändra på en inarbetad bana men markägarna har makten och nu tvingas arrangören ändra några kilometer. Men inget är så bra att det inte kan bli bättre. Kanske blir de nya stigarna allas favorit. Time will tell.

Inga kommentarer: